П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 05.11.2020 година

 

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на пети ноември през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: Хайгухи Бодикян

                                                       

При участието на секретаря Ивелина Въжарска………………..………

и прокурора ………………………………………………………..…………

сложи за разглеждане адм. дело № 728 по описа за 2020 г. ……..……..

докладвано от съдия Хайгухи Бодикян ………………………………….

на именното повикване в 10:18 часа се явиха:…………………………..

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Г.Т.Г., редовно призован за днешното съдебно заседание чрез електронен адрес на процесуалния му представител – адв. М.Т., не се явява и не се представлява.

 От процесуалния представител на същия, е постъпила молба с вх. №6472/05.11.2020г., в която моли да се даде ход на делото, няма доказателствени искания, излагат се съображения по съществото на спора, за което са представени писмени бележки.

ОТВЕТНИКЪТ ДИРЕКТОР НА ОД НА МВР - ХАСКОВО, редовно призован за днешното съдебно заседание, се представлява от гл. юрк. С. С., с днес представено пълномощно.

Гл. юрк. С. – Моля за ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се жалбата против заповед на Директора на ОД на МВР – Хасково, с която на жалбоподателя е наложено дисциплинарно наказание.

Докладва представената от ответника административна преписка по опис в придружително писмо, с Рег. №27200014263, Екз. №2/20.08.2020г.

Гл. юрк. С. – Уважаема Госпожо Съдия, оспорвам така депозираната жалба. Считам същата за неоснователна. Моля да приемете представените доказателства по делото.  

Съдът намира, че следва да приеме като писмени доказателства по делото документите, съдържащи се в административната преписка, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЕМА писмените доказателства по делото, представляващи административната преписка, постъпила в съда по опис с придружително писмо на ответника под вх. №4782/21.08.2020г., състояща се от 23 пункта, находящи се от лист 14 до лист 61 по делото.

Гл. юрк. С. – Нямам други доказателствени искания.

Съдът, като взе предвид, че страните не правят други искания за събиране на доказателства, счете делото за изяснено от фактическа страна, поради което

 О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

Гл. юрк. С. - Уважаема Госпожо Съдия, моля да отхвърлите депозираната жалба против Заповед с №272з-2469/11.08.2020г. на Директора на ОД на МВР – Хасково, с която на жалбоподателя е наложено дисциплинарно наказание. Считам същата за неоснователна и моля да присъдите юрисконсултско възнаграждение в полза на ответната страна, а в случай, че уважите жалбата, моля присъденият адвокатски хонорар на процесуалния представител на жалбоподателя, да бъде определен в минимален размер.

Съдът ще се произнесе с решение в законоустановения срок.

Заседанието приключи в 10:25 часа.

Протоколът се изготви на 05.11.2020 г.

 

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

Секретар: