П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 12.11.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на дванадесети декември през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ:  ИВА БАЙНОВА

                                                               Членове:        

 

                                  

При участието на секретаря Дорета Атанасова

и  прокурора Елеонора Иванова   

сложи за разглеждане адм. дело № 973 по описа за 2020 година

докладвано от съдия Ива Байнова

на именното повикване в 13.55 часа се явиха:

 

                        ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ А.Н., редовно призован чрез процесуалния си представител, не се явява. За него се явява адв. К., назначен за процесуален представител на същия, във връзка с допусната по делото правна помощ.

                        ОТВЕТНИКЪТ ПО ЖАЛБАТА ИНТЕРВЮИРАЩ ОРГАН при ТЦ към ДАБ – с. Пъстрогор (М. К.), редовно призован, не се явява и не изпраща представител.

                        Постъпило е писмо вх. № 6474/05.11.2020 г. от директора на ТЦ – Пъстрогор, с което се уведомява съда, че процесуалният представител по делото юриск. С. С. е под карантина от Ковид-19, поради което се отправя молба делото да се отложи за друга дата. Към писмото е приложено заверено копие от болничен лист.

                        ЗА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – ХАСКОВО, редовно призовани, се явява прокурор ИВАНОВА.

                        По хода на делото:

                        Адв. К. – Госпожо Председател, ако има постъпили данни, че лицето А.Н. е напуснало пределите на държавата, моля делото да се гледа. Лично аз няма да представям други доказателства, нямам доказателствени искания и ако смятате, че няма процесуални пречки да се гледа делото в днешното съдебно заседание, дори и без присъствието на колегата юрисконсулт, моля да се даде ход на делото.

                        ПРОКУРОРЪТ – С оглед постъпилата молба и наличието на доказателства за уважителни причини за неявяването на пълномощника на ответника, считам, че ход на делото не следва да бъде даден.

                        Съдът намира, че независимо от депозираната молба от директора на ТЦ – Пъстрогор, с приложени доказателства за невъзможност за явяване в днешното съдебно заседание на процесуалния представител на ответния орган, няма процесуална пречка за даване ход на делото, доколкото не се представят доказателства за невъзможността за личното явяване на интервюиращия орган, поради което ход на делото следва да бъде даден.

                        Водим от горното, съдът

                                               О П Р Е Д Е Л И :

                        ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

                        Докладва се жалбата, насочена срещу решение на интервюиращ орган на ДАБ, с което е приета като явно неоснователна молбата на жалбоподателя за предоставяне на закрила.

                        Докладва се писмо вх. № 6355/02.11.2020 г. с приложената към него докладна записка за чужденци, потърсили закрила в ДАБ и напуснали ТЦ – с. Пъстрогор.

                        Адв. К. – Поддържам жалбата. Да се приемат всички представени по делото писмени доказателства. От своя страна няма да соча нови доказателства и нямам доказателствени искания.

                        ПРОКУРОРЪТ – Да се приеме представената административна преписка. Други доказателства няма да соча и нямам доказателствени искания.

                        Съдът намира, че следва да приеме като доказателства по делото документите съдържащи се в изпратената административна преписка по издаване на оспореното решение, както и допълнително изпратената с писмо вх. № 6355/02.11.2020 г. докладна записка за чужденци, потърсили закрила в ДАБ и напуснали ТЦ – с. Пъстрогор, и като взе предвид, че не се правят искания за събиране на други доказателства, счете делото за изяснено от фактическа страна, поради което

                                               О П Р Е Д Е Л И :

                        ПРИЕМА като доказателства по делото заверено копие от документи, съставляващи пълната административна преписка по издаване на оспореното решение, изпратени с придружително писмо изх. № УП-6523/14.10.2020 г. по опис от 28 пункта, както и допълнително изпратената с писмо вх. № 6355/02.11.2020 г. докладна записка вх. № 395/19.10.2020 г. относно чужденци, потърсили закрила в ДАБ и напуснали ТЦ – с. Пъстрогор.

                        ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

                        Адв. К. – Уважаема госпожо Председател, моля на базата на събраните по делото доказателства, да се произнесете законосъобразно и в срок.

                        ПРОКУРОРЪТ – Уважаема госпожо Председател, намирам жалбата за неоснователна, поради което считам, че следва да бъде оставена без уважение. Оспорваното решение е правилно и законосъобразно, поради което предлагам да бъде оставено в сила.

                        Съдът ще се произнесе с решение в законния срок.

                        Заседанието приключи в 14.02 часа.

                        Протоколът се изготви на 12.11.2020 година.

 

 

 

                                                                                              СЪДИЯ: 

 

 

 

 

                                                                                              Секретар: