П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 17.11.2020 г.

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на седемнадесети ноември две хиляди и двадесета година в състав:

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: Цветомира Димитрова

                                                       

При участието на секретаря Ангелина Латунова…………………….…

и прокурора:………………………………………………………………….

сложи за разглеждане адм. дело № 864 по описа за 2020 г. … ……..….

докладвано от съдия Цветомира Димитрова ……………………………

на именното повикване в 10:23 часа се явиха: ………………………….

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ О.М.Ш., редовно призован, не се явява и не изпраща процесуален представител.

От пълномощника на същия адв. Г.Г. е постъпила молба под вх. № 6707/17.11.2020 г. при АдмС - Хасково, получена по имейла на съда и подписана с електронен подпис, с която се моли да се даде ход на делото в съдебно заседание в нейно и на доверителя ѝ отсъствие. Заявява, че поддържа подадената жалба и не възразява да се приемат като писмени доказателства документите, представени от наказващия орган. Ангажира доказателствено искане да се изискат от РУ- Харманли данни за това дали на основание съставения срещу доверителя ѝ АУАН е издадено наказателно постановление и ако е издадено, дали е влязло в сила, а в случай, че съдът не уважи това искане, моли да бъде решено делото по същество, като се отмени обжалваната заповед за прилагане на принудителна административна мярка /ЗППАМ/. Ангажира се искане за присъждане на разноски по делото. Към молбата е представено пълномощно, с което адв. Г.Г. е упълномощила адв. А.Г. да подава с негов електронен подпис молби и документи от нейно име, адресирани до АдмС – Хасково, Окръжен съд – Хасково и до всички съдилища в страната, както и списък на разноските на жалбоподателя О.Ш. по адм. дело № 864/2020 г. на АдмС – Хасково.

ОТВЕТНИКЪТ Мл.полицейски инспектор при РУ-Харманли при ОДМВР-Хасково .Д.Д.), редовно призован, не се явява и не изпраща процесуален представител.

С оглед редовното призоваване на страните съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се жалбата.

За изясняване на делото от фактическа страна съдът намира, че следва да  приеме като писмени доказателства документите, съдържащи се в административната преписка, изпратена в съда с писмо вх. № 5771/06.10.2020 г.

Искането на пълномощника на жалбоподателя, обективирано в молба, постъпила по имейла на съда на 17.11.2020 г., а именно да бъдат изискани от РУ- Харманли данни за това дали на основание съставения срещу доверителя  му АУАН сер. АА бл. № 529501/11.09.2020 г., е издадено наказателно постановление и ако е издадено, дали е влязло в сила, съдът намира, че следва да остави без уважение. Действително искането е допустимо, но установяването на факта дали срещу жалбоподателя е издадено наказателно постановление на база приложения по преписката АУАН, е неотносимо обстоятелство по делото, тъй като същото не е свързано с възможността на административния орган да прилага заповеди за прилагане на принудителна административна мярка.

Водим от горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЕМА като доказателство по делото документите, съдържащи се в административната преписка, постъпила в съда с писмо вх. № 5771/06.10.2020 г., находящи се от л. 14 до л. 24 включително по делото.

ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ искането на адв. Г. да бъдат изискани от РУ- Харманли данни за това дали на основание съставения срещу О.М.Ш. АУАН сер. АА бл. № 529501/11.09.2020 г. е издадено наказателно постановление и ако е издадено, дали е влязло в сила.

Като взе предвид, че страните не ангажират други искания за събиране на доказателства, съдът счита делото изяснено от фактическа страна, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

Съдът ще се произнесе с решение в законния срок.

Заседанието приключи в 10:29 часа.

Протоколът се изготви на 17.11.2020 г.

 

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

Секретар: