П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 18.11.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на осемнадесети ноември през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: ВАСИЛКА ЖЕЛЕВА

                                           Членове: ЦВЕТОМИРА ДИМИТРОВА

                                                           АНТОАНЕТА МИТРУШЕВА                               

 

При участието на секретаря Ивелина Въжарска

и прокурора Валентина Радева - Ранчева

сложи за разглеждане АНД (К) № 925 по описа за 2020 година

докладвано от чл. съдия Цветомира Димитрова

на именното повикване в 10:46 часа се явиха:

 

КАСАТОРЪТ ОТДЕЛ „ОПЕРАТИВНИ ДЕЙНОСТИ“ – ПЛОВДИВ В ЦУ НА НАП, редовно призовани за днешното съдебно заседание, не изпращат процесуален представител.

ОТВЕТНИКЪТ по касационната жалба „А. – Л.“ ЕООД – гр.ХАСКОВО, е редовно призован за днешното съдебно заседание.

За него се явява М. А. Х. – управител на дружеството.

                        ЗА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРАХАСКОВО, редовно призовани за днешното съдебно заседание, се явява прокурор Валентина Радева - Ранчева.

М. А. Х. – Да се гледа делото, нямам възражения.

                        ПРОКУРОРЪТ – Ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

                                                           О П Р Е Д Е Л И :

                        ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се касационната жалба, към която са приложени пълномощно за процесуално представителство на ст. юрк. М. К. и списък на направените разноски по делото.

Докладва се постъпилия чрез РС – Хасково писмен отговор на касационната жалба, подаден от управителя на дружеството-ответник.

М. А. Х. – Считам, че касационната жалба е неоснователна. Разрешете в хода на делото да Ви представя следните документи: Служебна бележка и Разпечатка на стр. №334/29.11.2019г. от касовата книга на дружеството. Това са доказателства, че съм в трудови правоотношения с Р-к „Т. - 1“. На 28-ми срещу 29-ти бях нощна смяна, която продължава 13 часа, имам пътуване с автобус по час и нещо и в двете посоки, де факто едно дежурство ми се състои от близо 16 часа, и не съм имал възможност на 29-ти, като съм се върнал, да съм работил в кафето, то и в касовата книга се вижда. В хода на проверката разгледаха касовата книга, но го отхвърлиха, в касовите книги се записват дневните отчети.

СЪДЪТ – Вие оспорвате ли, че лично сте подписали представения протокол за извършена проверка на 29.11.2019 г.? Какво искате да установите с доказателствата, които представяте днес?

М. А. Х. – Аз бях там за малко, когато те влезнаха, и ме завариха, когато излизах от там. Искаха минерални води и трябваше да изчакат, за да издам касов бон за служебно въведените и тогава видях в касовата книга, че е неработен ден. За тези пари, които са 40.00 лв. искам да Ви докажа, че не са оборотни средства.

Съдът намира, че следва да приеме като доказателства по делото представените в днешното съдебно заседание от законния представител на ответника. Доколко ще цени същите като относими към спора, ще се произнесе с окончателния съдебен акт, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЕМА като писмени доказателства по делото следните документи: Служебна бележка от Мини „Марица изток“ ЕАД В.Р.У. Т. – 1 с изх. №РД-17-158/22.06.2020г.; Трудов договор №18/30.05.2019г. и Разпечатка от Съкратен отчет на фискална памет за периода от 01.11.2019г. до 30.11.2019г. на касов апарат на „А. – Л.“ ЕООД, ЕИК ********* за обект: кафе-аперитив, ведно със стр. №334 от касова книга с отбелязване за начална касова наличност - 40.00 лв., подписана от М. Х..

М. А. Х. – Нямам други доказателствени искания.

ПРОКУРОРЪТ – Нямам доказателствени искания, намирам делото за изяснено.

Като взе предвид, че страните не правят искания за събиране на други доказателства, съдът намира делото за изяснено от фактическа страна, поради което

 О П Р Е Д Е Л И :

ПРИКЛЮЧВА СЪДЕБНОТО ДИРЕНЕ.  

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

М. А. Х. – Наредба H-18 от глава V от Отчетност на обороти за извършени продажби, чл. 39, ал. 6 казва, че дните, в които търговският обект не работи, се вписват в книгата по ал. 5 и се удостоверява с документ, който представих. Моля да оставите в сила решението на РС – Хасково.

ПРОКУРОРЪТ – Намирам жалбата за основателна, като предлагам да отмените решението на РС – Хасково и да потвърдите наказателното постановление.

Съдът ще се произнесе с решение в законоустановения срок.

                        Заседанието приключи в 10:53 часа.

            Протоколът се изготви на 18.11.2020 г.

 

 

 

                                                      

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                                                                                                                            Секретар: