П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 20.11.2020 г.

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на двадесети ноември две хиляди и двадесета година в състав:

 

Съдия: Павлина Господинова

 

При участието на секретаря Светла Иванова

и прокурора

сложи за разглеждане адм. дело № 429 по описа за 2020 г.

докладвано от съдията

На именното повикване в 10.10 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Н.Д.С., редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не се явява и не изпраща представител.

ОТВЕТНИКЪТ ДИРЕКТОР НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА ДФ ЗЕМЕДЕЛИЕ - ХАСКОВО, редовно уведомен от предходно съдебно заседание се представлява от  ст. юрк. И., редовно упълномощена.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ К. Д. П., редовно призован, не се явява. Същият е представил заключение по ССчЕ в срок.

Съдът докладва:

На 11.11.2020г. е  постъпило заключение по назначената  ССчЕ в срок, ведно със справка-декларация от вещото лице П.. В нея е посочил сума, която надвишава внесения до настоящият момент депозит.

На 18.11.2020г. е постъпила молба от пълномощника на жалбоподателя- адв. С., в която заявява, че поради заболяване не може да се яви в днешното съдебно заседание, като моли същото да бъде отложено. Сочи, че не е могъл да внесе увеличеното възнаграждение за заключението изготвено от вещото лице и моли за нова възможност за това. Към молбата е приложен болничен лист №Е20202725452.

На 19.11.2020г. е постъпила молба от втория ангажиран по делото адв. И., в която се заявява, че поради заболяване не може да се яви в днешното съдебно заседание, като моли същото да бъде отложено. Представя болничен лист №Е20200180793.

Съдът връчи в съдебно заседание екземпляр от изготвеното и представено в срок заключение по ССчЕ на пълномощника на ответната страна.

Ст. юрк. И. – Моля за ход на делото.

Съдът намира, че няма процесуална пречка да се даде ход на делото, доколкото не се установява невъзможност за жалбоподателя  да се яви лично в съдебно заседание, предвид, че са представени доказателства в посока на това, че и двамата ангажирани от него адвокати не могат да се явят в съдебната зала. С оглед на  изложеното, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Ст. юрк. И. – Доколкото вещото лице не се явява в днешното съдебно заседание и не може да бъде изслушано, моля делото да се отложи за друга дата.

Съдът намира, че следва да бъде предоставена възможност на жалбоподателя да внесе допълнително определеното в закрито съдебно заседание от 11.11.2020г. възнаграждение за вещото лице, като определя нов едноседмичен срок за внасяне на сумата, считано от днес.

Следва изрично да бъде указано на жалбоподателя, че при повторно неспазване на определения срок за внасяне на възнаграждение за вещото лице, ще бъде издаден изпълнителен лист в полза на вещото лице за определената сума, както и на жалбоподателя ще бъде определена санкция, с оглед неоснователно отлагане на производството и закъснялото разглеждане на същото. Поради което, съдът

                                                           О П Р Е Д Е Л И:

            ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на жалбоподателя в 7-дневен срок, считано от днес да внесе допълнително определеното възнаграждение на вещото лице в размер на 380лв.

            УКАЗВА на жалбоподателя, че при повторно неизпълнение на разпорежданията на съда ще бъде издаден изпълнителен лист за така определената сума, както и, че на жалбоподателя ще бъде наложена санкция по реда на чл.405 от ЗСВ.

            УКАЗВА на вещото лице да се яви за изслушване по изготвеното от него заключение по ССчЕ в следващо съдебно заседание.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 22.01.2021г. от 10.30 часа, за която дата страните да се считат уведомени.

Заседанието приключи в 10.16 часа.

Протоколът се изготви на 20.11.2020г.

 

 

Съдия:

 

 

 

Секретар: