П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 20.11.2020 г.

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на двадесети ноември две хиляди и двадесета година в състав:

 

Съдия: Павлина Господинова

 

При участието на секретаря Светла Иванова

сложи за разглеждане адм. дело № 867 по описа за 2020 г.

докладвано от съдията

на именното повикване в 10.46 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ ВЕНЦЕСЛАВА П.З., редовно призована за днешното съдебно заседание, се явява лично.

ОТВЕТНИКЪТ МЛАДШИ АВТОКОНТРОЛЬОР В СЕКТОР „ПЪТНА ПОЛИЦИЯ“ ПРИ ОДМВР-ХАСКОВО (В. К. В.), редовно призован за днешното съдебно заседание, не се явява и не изпраща представител.

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ– Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

                                                           О П Р Е Д Е Л И :

            ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

            Докладва се жалбата. Докладва се постъпилата административна преписка.

            ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ – Поддържам депозираната жалба. Да се приемат приложените към делото писмени доказателства.

С оглед заявеното становище от явилия се жалбоподател и това, че ответната страна не взема становище в съдебно заседание, съдът намира, че по делото следва да бъде приложена постъпилата преписка. Като писмени доказателства по делото следва да бъдат приети всички съдържащи се в административната преписка документи. Предвид изложеното съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЛАГА по делото административната преписката, постъпила в съда с писмо вх.№5652 /01.10.2020г.

ПРИЕМА като писмени доказателства по делото всички съдържащи се в административната преписката документи, а именно: Справка за нарушител/водач; Заповед за прилагане на принудителна административна мярка №1970з-894/07.09.2020г.; Заповед за прилагане на принудителна административна мярка № 1970з-893/07.09.2020г.; Акт за установяване на административно нарушение №278865/07.09.2020г. серия GA; Заповед №272з-906/20.03.2019г. относно оправомощаване на длъжностни лица от ОДМВР - Хасково.

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ – Считам делото за изяснено от фактическа и правна страна. Нямам други доказателствени искания.

Съдът като взе предвид, че страните нямат искания за събиране на нови доказателства намира, че делото е изяснено от фактическа страна, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ – Поддържам подадената жалба. В самата преписка не е приложен снимков материал, както и протокол от извършеното заснемане с камера. Това процесно нарушение може да се счете за изменено по чл.189, ал.4 от ЗДвП, което се вижда и от самата справка, приложена по административната преписка. В жалбата съм описала за принудителното връчване на самите електронни фишове от служители на сектор „Пътна полиция“ и това също съм приложила към административната преписка до Началника на РПУ – Хасково, като нямам отговор по самата жалба. Моля да вземете предвид това, че нямам никаква резолюция и моля да постановите решение, с което да отмените Заповед за прилагане на административната мярка № 1970з-984/07.09.2020г..

Съдът ще се произнесе с решение в законоустановения срок.

            Заседанието приключи в 10:50 часа.

            Протоколът се изготви на 10.11.2020 година.

 

 

 

СЪДИЯ:

 

 

Секретар: