П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 20.11.2020 г.

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на двадесети ноември две хиляди и двадесета година в състав:

 

Съдия: Павлина Господинова

 

При участието на секретаря Светла Иванова

сложи за разглеждане адм. дело № 879 по описа за 2020 г.

докладвано от съдията

На именното повикване в 10.51 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ В.Б.Ж., редовно призована за днешното съдебно заседание, не се явява. За нея се явява адв. М., редовно упълномощен,  с представено  пълномощно по делото.

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ М.Н.Г., редовно призована за днешното съдебно заседание, не се явява. За нея се явява адв. М., редовно упълномощен,  с представено  пълномощно по делото.

ОТВЕТНИКЪТ Кмет на Община Маджарово, Област Хасково, редовно призован за днешното съдебно заседание, не се явява и не изпраща представител.

Съдът докладва:

На 25.09.2020г. в изпълнение указанията на съда касаещи връчването на оспорения акт е постъпило писмо от Община Маджарово. Сочат, че за оспорената заповед жалбоподателките са уведомени на адреса си в гр.Х. бул. „Б“ №***, а относно Заповед №2/10.09.2020г. са уведомени на адрес в гр. Х. ул. „П. К.“ №**, тъй като те самите са посочили този адрес във възраженията си  по самия  Констативен акт, а и това е адреса на представляващия ги адвокат.

Адв. М. – Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото и

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се жалбата.

Докладва постъпила административна преписка с вх.№5757/06.10.2020г.

Адв. М. – Поддържам така депозираната жалба и доказателствените искания, както и постъпилата административна преписка изпратена от Община Маджарово. Направили сме искане за допускане на разпит на един свидетел при режим на довеждане – С. Д. К., който ще свидетелства относно следните обстоятелствата: от кога се стопанисва обекта, кой го стопанисва, в какво състояние е бил при наемането му, кой е извършвал строително-ремонтните дейности и в какво се състоят. Това е във връзка с възраженията в жалбата, че тази оспорена заповед не трябва да бъде съставена на моите доверителки, а на наемателите на конкретния обект, за което имаме представен договор за наем. На този етап нямам други доказателствени искания.

Съдът намира, че следва по делото да бъде приложена така постъпилата от  административния орган преписка от 06.10.2020г., като бъдат приети като писмени  доказателства по делото всички съдържащи се в нея документи, както и така представените ведно с жалбата документи в заверен вид от адв. М.. По делото следва да бъде приложено и постъпилото на 12.10.2020г. писмо от ответната страна. С оглед уточняване на обстоятелствата, за които ще бъде разпитан исканият свидетел, както и посочване на неговите имена съдът намира, че няма пречка същият да бъде допуснат до разпит. Предвид изложеното, съдът

                                         О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЛАГА по делото административната преписка, постъпила в съда с писмо вх.№ 5757/06.10.2020г.

ПРИЕМА като писмени доказателства, всички съдържащи се в административната преписка документи, съобразно опис от 14 пункта и находящи се от л.37 до л.59 вкл. по делото, както и тези приложени към жалбата в заверен с „вярно с оригинала“от адв. М. вид.

ПРИЛАГА като доказателство по делото постъпилото на 12.10.2020г. писмо от ответната страна.

ДОПУСКА до разпит като свидетел при режим на довеждане от страна на жалбоподателя лицето  С. Д. К.

Свидетелят се въведе в залата.

Съдът пристъпи към снемане самоличността и разпит на свидетеля.

СВИДЕТЕЛЯТ С. Д. К. –  ** години, български гражданин, женен, неосъждан, без дела и  родство със страните. Предупреден за отговорността по чл. 290 от НК.

Адв. М. – Вие от къде сте родом и къде живеете в момента?

СВИДЕТЕЛЯТ С. Д. К. – Роден съм в П.. От двегодишна възраст живея в М., а от 2016 г. в с. Г. П., Община М..

Адв. М. – Познавате ли обект в с. Г. п., който се намира в местността Д до брега на р. Арда и ходил ли сте на този обект?

СВИДЕТЕЛЯТ С. Д. К. – Да. Той е нает от сестра ми – Б. Д. В.. Ходил съм на обекта и го познавам. Сестра ми го нае тази година, края на пролетта началото на лятото, не мога да кажа точно кога, на коя дата.

Адв. М. – Известно ли Ви е да са извършвани ремонти на този обект,  на коя сграда, в какво се състояха ремонтите и кой ги извършва?

СВИДЕТЕЛЯТ С. Д. К. – Известно ми е. Това е сградата която е най-южно в обекта. И аз съм участвал в ремонта и в развалянето му, защото той беше в окаяно състояние. Представляваше нещо като навес с циментови стени, покрито с ламаринен покрив, в правоъгълна форма и беше много стара. По- голямата част от ламарините ги нямаше- бяха издухани от вятър най-вероятно. Другите бяха изгнили. Предназначението на сградата доколкото знам, защото аз ходих до общината да получа удостоверението за търпимост- всички, които бяха в този имот, бяха сгради, но не жилищна. А аз не знам дали е имала някакво специално предназначение. Строително-монтажните работи ги извършваше фирма от Х.. Възложител беше сестра ми – Б. В., защото тя е наемател на тази сграда, а аз и помагах. Както тя помага на мен, така и аз и помагам на нея когато се наложи. Ремонтите започнаха лятото, след наемането на обекта.

СЪДЪТ - Познавате ли тези, които са наемодатели на сестра Ви?

СВИДЕТЕЛЯТ С. Д. К.- Не ги познавам. Познавам само представителя им, т,е. адвокатът им.

СЪДЪТ – Знаете ли за някакви уговорки между сестра Ви, като наемател и наемодателите  относно извършване на тези строително-монтажни дейности?

СВИДЕТЕЛЯТ С. Д. К. - Знам, че има някакви уговорки и е записано в договора, че можем да правим ремонтни дейности, за да може да функционира, защото в този вид в които беше наето, на практика не можеше да се използва.

СЪДЪТ – Известно ли Ви е дали сестра Ви е уведомила по някакъв начин наемодателите си за започване на строително-ремонтните дейности?

СВИДЕТЕЛЯТ С. Д. К. – Не ми е известно.

Адв. М. – Нямам други въпроси към свидетеля.

Съдът освободи свидетеля.

Адв. М. – Нямам искания за събиране на други доказателства. Считам делото за изяснено от фактическа страна.

Съдът, като взе предвид, че страните не правят други доказателствени искания, счете делото за изяснено от фактическа и правна страна, поради което

                                           О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

Адв. М. – Считам, че от приетите писмени доказателства и от разпита на свидетеля се установиха изложените обстоятелства, които поддържам изцяло. В този смисъл Ви моля, да уважите жалбата на моите доверителки, както и да им бъдат присъдени всички направени разноски в настоящото производство, за което представям списък.

Съдът ще се произнесе с решение в законоустановения срок.

Заседанието приключи в 11.00 часа.

Протоколът се изготви на 20.11.2020 г.

 

 

 

Съдия:

 

 

Секретар: