П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 20.11.2020 г.

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на двадесети ноември две хиляди и двадесета година в състав:

 

Съдия: Павлина Господинова

 

При участието на секретаря Светла Иванова

сложи за разглеждане адм. дело № 917 по описа за 2020 г.

докладвано от съдията

на именното повикване в 10.39 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ М.Г.Д., редовно призован за днешното съдебно заседание, не се явява. За същия се явява адв. З., редовно упълномощен, с представено пълномощно по делото.

ОТВЕТНИКЪТ Директор на РД „Автомобилна администрация“ - Стара Загора към ИААА – София при ИААА към МТИТС, редовно призован за днешното съдебно заседание, не се явява и не изпраща представител.

Съдът докладва:

На 12.10.2020г. в изпълнение указания на съда,  е постъпило писмо, ведно с оригинал от жалбата, както и изисканата докладна записка, обсъдена в оспорения акт.

Адв. З. – Моля за ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание и

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се жалбата. Докладва се постъпилата административна преписка.

Адв. З. – Поддържам жалбата така както е депозирана. Моля да се приеме  постъпилата преписка от  РД “АА“ – Стара Загора. Представям като доказателства Постановление за привличане на обвиняем по наказателно дело за този случай. Относно искането от ответната страна за разпит на свидетел, смятам, че това е излишно доколкото липсва и АУАН. Липсата на този документ не може да бъде заместен със свидетелски показания. Нямам други доказателствени искания.

Съдът намира, че следва да приложи по делото така постъпилата преписка от РД „АА“ – Стара Загора с писмо от 06.10.2020г. Като писмени доказателства следва да бъдат приети всички съдържащи се в нея документи. Наред с това, следва по делото да бъде приложен оригиналът от жалбата, по която е образувано настоящото производство, находящ се на л.24 от делото, доколкото то е било образувано след постъпило искане от жалбоподателя да бъде изискана своевременно преписката от Административния орган. Като писмено доказателство следва да бъде приета и постъпилата докладна записка от 24.07.2020г., находяща се на л.26 и л.27 по делото. Следва като писмено доказателство  да бъде прието и така постъпилото Постановление за привличане на обвиняемия вземане на мярка за неотклонение от 01.10.2020г. Като се има предвид, че съдът е дал изрични указания в определение от 07.10.2020г. да се посочат обстоятелствата, относно които се иска разпит на посочен свидетел в становището си от 06.10.2020г. на административния орган, съдът намира, че следва повторно да укаже на АО да посочи обстоятелствата, относно които се иска разпит на свидетеля К.. Наред с това, доколкото в посоченото определение в закрито съдебно заседание от 07.10.2020г., съдът изрично е указал, че при повторно неточно изпълнение, или изпълнение след срока определен от съда виновното длъжностно лице ще бъде санкционирано, съдът счита, че следва да бъдат изискани данни за виновното длъжностно лице, неизпълнило до настоящия момент указанията на съда и станало причина за неоснователно отлагане на делото. Поради което, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЛАГА по делото административната преписката, постъпила в съда с писмо вх.№5775/06.10.2020г.

ПРИЕМА като писмени доказателства всички съдържащи се в административната преписката документи съобразно опис от 3 пункта и находящи се от л. 12 до л. 17 вкл. по делото.

ПРИЕМА като писмени доказателства по делото постъпилата на 12.10.2020г. докладна записка относно: установен нерегламентиран превоз на пътници, в заверен с „вярно с оригинала“ вид / л.26 и л.27 от делото/, както и Постановление за привличане на обвиняем и вземане на мярка за неотклонение.

ПРИЛАГА по делото жалба постъпила в  оригинал чрез административния орган от М.Г.Д. против заповед № РД-14-1671/24.07.2020г., и находяща се на л. 24 от настоящото производство.

ЗАДЪЛЖАВА административния орган да посочи обстоятелствата, за които иска разпит на свидетеля С. К..

УКАЗВА на административния орган да посочи три имена и ЕГН на виновното длъжностно лице, с оглед неизпълнение указанията на съда от закрито съдебно заседание от 07.10.2020г.

ОТЛАГА И НАСРОЧВА делото за 22.01.2021г. от 10:40ч., за която дата страните да се считат за редовно уведомени.

Заседанието приключи в 10.45 часа.

Протоколът се изготви на 20.11.2020 г.

 

 

 

 

 

 

Съдия:

 

 

 

Секретар: