П Р О Т О К О Л

 гр. Хасково, 26.11.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на двадесет и шести ноември през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

                                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ: ВАСИЛКА ЖЕЛЕВА

                                                           Членове:  

 

 

При участието на секретаря Ивелина Въжарска

и прокурора

сложи за разглеждане адм. дело № 512 по описа за 2019 година    

докладвано от съдия Василка Желева  

На именното повикване в 10:00 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛИТЕ Д.Д.П., Т.Ц.П. и Г.Ц.Т., редовно уведомени от предходно съдебно заседание, не се явяват. Същите се представляват от адв. М.Г., надлежно упълномощена да ги представлява, с представено по делото пълномощно.

ОТВЕТНИКЪТ по жалбата НАЧАЛНИК НА РДНСК - ХАСКОВО, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не се явява и не изпраща процесуален представител.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА ГЛАВЕН АРХИТЕКТ НА ОБЩИНА ХАСКОВО, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не се явява и не изпраща процесуален представител.

ЗАИНТЕРЕСОВАНИТЕ СТРАНИ К.Д.К. и Н.И.К., редовно уведомени от предходно съдебно заседание, не се явяват. За същите се явява адв. М. Х., надлежно упълномощен да ги представлява, с представено по делото пълномощно.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ М.П.Б., редовно уведомена от предходно съдебно заседание, не се явява.

Адв. Г. –  Ход на делото.

Адв. Х. – Моля за ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва, че в законоустановения срок е постъпило заключение по назначената съдебно-техническа експертиза. От съдебен деловодител е постъпила информация, че вещото лице М.П.Б. се е обадила по телефона и е заявила, че не може да се яви в днешното съдебно заседание, поради заболяване от COVID – 19“. Към настоящия момент по делото не е постъпила писмена молба или доказателства за потвърждение на соченото обстоятелство.

Адв. Г. – При тази информация, и при неявяването на вещото лице, моля да отложим делото за неговия разпит, и евентуално да поискате да представи някакви доказателства за невъзможността ѝ да се яви днес. Аз нямам други доказателствени искания на този етап.

Адв. Х. – Споделям становището на колегата, за представяне на евентуални доказателства за невъзможността на вещото лице да се яви днес, обосноваващи уважителна причина за това. Също нямам доказателствени искания. Да се отложи делото.

В съдебната зала в 10:03 часа се явява юрк. Д. У., като пълномощник на ответника – Началник РДНСК – Хасково.

Юрк. У. – Запознах се с представеното заключение на съдебно – техническата експертиза. В него на две места е посочено, че по проекта липсва детайл на водомерния възел. По проекта го има този детайл, за който днес Ви представям разпечатка. Най-вероятно вещото лице М.П.Б. не е видяло същия, макар че го има на две места. Моля да се приеме като доказателство по делото допълнително към техническия проект – копие на чертеж Детайл на водомерен възел.

Адв. Г. – Не възразявам по приемането на това доказателство, ако не е налично по делото.

Адв. Х. – Да се приеме.

Съдът намира, че следва да приеме като доказателство по делото днес представеното от пълномощника на ответника, а именно: Скица, озаглавена Детайл на водомерен възел М1:25, с дата на издаване 10.2018г., за която се твърди, че е част от проектната документация, като на вещото лице следва да бъде дадена възможност да се запознае с новопредставеното доказателство до следващото съдебно заседание.

За изслушване на вещото лице М.П.Б., делото следва да бъде отложено за друга дата, като на вещото лице се изпрати за запознаване копие от новоприетото доказателство и на същото се укаже необходимостта да представи писмени доказателства, извиняващи неявяването ѝ в днешното съдебно заседание.

Водим от това, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЕМА като писмено доказателство по делото скица, озаглавена - Детайл на водомерен възел М1:25, като част от Технически проект, част Водоснабдяване, с дата на издаване 10.2018г.

                                    ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 25.02.2021г. от 10:00 часа, за които дата и час страните да се считат за редовно уведомени.

                                    ДА СЕ ИЗПРАТИ на вещото лице М.П.Б. призовка за следващото съдебно заседание, с указанията на съда, и копие от новоприетото доказателство за запознаване.

Заседанието приключи в 10:08 часа.

Протоколът се изготви на 26.11.2020 година.

 

 

                                                         

                                                                             СЪДИЯ:

 

 

                                                                             Секретар: