П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 03.12.2020 г.

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на трети декември две хиляди и двадесета година в състав:

 

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: ВАСИЛКА ЖЕЛЕВА

                                                       

При участието на секретаря Йорданка Попова

и прокурора Делчо Лавчев

сложи за разглеждане адм. дело № 1070 по описа за 2020 г.

докладвано от съдия Василка Желева

на именното повикване в 10:09 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Р.Х.М., нередовно призована за днешното съдебно заседание, не се явява. Призовката е получена лично от жалбоподателката на 30.11.2020 г., а призовката, изпратена до процесуалния й представител, е получена на 01.12.2020 г., с оглед на което не е спазен определеният в чл.85, ал.1, изречение второ от ЗУБ срок, изискващ, при разглеждане на жалбата по отношение на решения, постановени в ускореното производство, страните да бъдат призовани най-малко 3 дни преди заседанието.

Назначената с определение на съда от закрито съдебно заседание от 30.11.2020 г. за процесуален представител на жалбоподателката адв. С.И.С., нередовно призована, не се явява за съдебното заседание. От същата на ел. поща на съда е постъпило писмо, подписано с валиден ел. подпис, с което се представя молба, заявяваща, че поради отпадналост и леко влошено здравословно състояние адвокатът не може да се яви в съдебното заседание, насрочено за днешна дата. Във връзка със създалата се пандемична обстановка намира, че най-правилно е да не присъства в съдебната зала. Моли делото да бъде отложено за друга дата.

ОТВЕТНИКЪТ Интервюиращ орган при РПЦ – Харманли към ДАБ (Н. П.), редовно призован за днешното съдебно заседание, се представлява от ст.юрк.М. Х., надлежно упълномощена от Н. П., в качеството й на административен орган, с представено днес пълномощно.

Съдът докладва постъпилото под вх.№6936/25.11.2020 г. писмо от прокурор в ОП – Хасково, с което, в изпълнение на цитирани заповеди на гл. прокурор на Република България и Административния ръководител - окръжен прокурор на ОП – Хасково, съдът се уведомява, че последната желае да участва като страна по делото.

В залата се явява прокурор Лавчев – прокурор при ОП – Хасково.

ПРОКУРОРЪТ – Поддържам така направеното искане. Моля Окръжна прокуратура – Хасково да бъде конституирана като страна по делото.

Съдът намира, че така направеното изявление обосновава наличието на важен обществен и държавен интерес от участието на прокуратурата в настоящото производство, предвид което Окръжна прокуратура – Хасково следва да бъде конституирана като страна по делото и

О П Р Е Д Е Л И :

КОНСТИТУИРА на основание чл.16, ал.1, т.3 от АПК Окръжна прокуратура – Хасково като страна по адм. дело №1070/2020 г.

 

 

Юрк. Х. – С оглед нередовното призоваване на жалбоподателката, както и постъпилата молба от назначения процесуален представител на същата считам, че ход на делото не следва да бъде даден.

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, с оглед нередовното призоваване на жалбоподателя, както и за да бъде уважена молбата на процесуалния й представител за отсрочване на делото за друга дата, с оглед обстоятелството, че процесуалният представител също е нередовно призован за съдебното заседание.

Доколкото за приключване на производството са предвидени кратки срокове, като в чл.85, ал.1, изречение първо от ЗУБ е предвидено съдът да разгледа жалбата и се произнесе с решение в срок до един месец от образуване на делото, делото следва да бъде отсрочено за дата 17.12.2020 г., за която да се изпрати нова призовка на жалбоподателката и на адв. С., като на последната се укаже, че при евентуална невъзможност да се яви по делото и осъществи процесуалното представителство по здравословни причини, има възможност да преупълномощи друг адвокат за това, или своевременно да се откаже от осъществяване на допуснатата правна помощ.

Водим от това, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА същото за 17.12.2020 г. от 11:00 часа, за която дата ответникът и ОП – Хасково са редовно уведомени.

Да се изпратят призовки на жалбоподателя и на процесуалния му представител, с указанията на съда.

Заседанието приключи в 10:16 часа.

Протоколът се изготви на 03.12.2020 г.

 

 

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

Секретар: