П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 24.11.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на двадесет и четвърти ноември през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

                                                               ПРЕДСЕДАТЕЛ:  Антоанета Митрушева

                                                                                 

При участието на секретаря Светла Иванова

и прокурора

сложи за разглеждане адм. дело № 621 по описа за 2020 година

докладвано от съдия Антоанета Митрушева

на именното повикване в 11:19 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ „АГРО ВИП М1“ ЕООД – с. В., уведомени от предходното съдебно заседание, не изпращат представител.

ОТВЕТНИКЪТ КМЕТ НА ОБЩИНА СВИЛЕНГРАД, уведомен от предходното съдебно заседание, явява се началник отдел „Правен“ юрк. М. Д., надлежно упълномощен по делото.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА „ПРОГРЕСИВ БИЛДИНГ 2016“ ЕООД – СОФИЯ, уведомени от предходното съдебно заседание, се представляват от адв. Ц. П., надлежно упълномощена да ги представлява по делото.

 

По хода на делото:

Юрк. М. Д. - Моля да бъде даден ход на делото.

Адв. П. – Да се даде ход на делото.

 

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки да бъде даден ход на делото в днешното съдебно заседание, мотивиран от което

 

 О П Р Е Д Е Л И :

                       

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се постъпилото писмо с вх.№ 6415/03.11.2020 г. от А. И. – Административен сътрудник към „Еконт Експрес“ ЕООД с изх. № 15845/03.11.2020 г., в което се съдържа информация за дружествата партньори, осъществяващи дейност на територията на град Свиленград.

 

Юрк. М. Д. - Да се приеме така представеното писмено доказателство от третото неучастващо по делото лице.

Адв. П. – Запозната съм и моля да се приеме така представеното писмо.

 

Съдът намира, че следва да приеме като писмено доказателство по делото постъпилото писмо с вх.№ 6415/03.11.2020 г., мотивиран от което

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ПРИЕМА като доказателство по делото писмо от „Еконт Експрес“ ЕООД с вх.№ 6415/03.11.2020 г. по описа на АдмС – Хасково.

 

Юрк. М. Д. - Нямам други доказателствени искания на този етап от производството.

Адв. П.Нямам други доказателствени искания.

 

            Съдът като взе предвид, че страните нямат искания за събиране на нови доказателства намира, че делото е изяснено от правна и фактическа страна, поради което

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

Юрк. М. Д. – Уважаема госпожо Председател, моля да не уважите и да отхвърлите подадената жалба. Подробни съображения относно спора по същество съм изложил в отговора, който сме депозирали, и който поддържам. Посоченото от мен за неоснователност на жалбата се потвърждава от приложеното доказателство от „Еконт Експрес“ ЕООД, от което е видно, че куриерът, който е подал документите за процедурата, е бил куриер към фирма „ЕАА - Алексиева“ ЕООД, което дружество е различно от „Еконт Експрес“ ЕООД,  т. е. не е бил надлежно упълномощен да подаде съответните документи. По изложените съображения, Ви моля да отхвърлите жалбата. Претендирам присъждане на разноските по делото, за които представям списък.

Адв. П.Уважаема госпожо Председател, моля да отхвърлите жалбата. Присъединявам се към казаното от процесуалния представител на Община Свиленград и вмъквам, че считаме, че пълномощното не е надлежно заверено. Фирма „Еконт Експрес“ ЕООД не извършва куриерски услуги и същата е майка-фирма, която за всеки отделен град в България има франчайзен договор и други фирми осъществяват тази дейност, т.е ние нямаме активна страна по това пълномощно. От друга страна, посочвайки само „Еконт Експрес“ ЕООД, без да се спомене седалище, Булстат, също не е точно упоменато в пълномощното, считаме, че нямаме налице валидно пълномощно, което е било предпоставка за участието по отношение на така издадената заповед. С оглед на това, че те не обжалват самата процедура по извършване и  по документите, считам, че доказахме с приетите днес доказателства, че жалбата е неоснователна. Също претендираме присъждане на разноски, за което представяме списък по смисъла на чл. 80 от ГПК.

 

Съдът ще се произнесе с решение в законоустановения срок.

 

            Заседанието приключи в 11:24 часа.

            Протоколът се изготви на 24.11.2020 година.

 

 

                                               СЪДИЯ:

 

                                                                                                          Секретар: