П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 01.12.2020 г.

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на първи декември две хиляди и двадесета година в състав:

 

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: Цветомира Димитрова

                                                       

При участието на секретаря Йорданка Попова…………………………

и прокурора:………………………………………………………………….

сложи за разглеждане адм. дело № 388 по описа за 2020 г. … ……..….

докладвано от съдия Цветомира Димитрова ………………………...…

на именното повикване в 11:30 часа се явиха: .………………………...

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ ЕТ „Хефес - А.Б.“***, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не изпраща процесуален представител. От пълномощник на същия – адв.Г., под вх.№7013/30.11.2020 г. е постъпила молба, в която сочи, че е възпрепятствана да се яви в насроченото за 01.12.2020 г. открито съдебно заседание,   поради което моли да се даде ход на делото в нейно отсъствие, ако няма процесуални пречки за това. Заявява, че няма да представя към момента други доказателства и няма доказателствени искания. С оглед значението на допуснатата по делото експертиза за правилното решаване на спора и предвид липсата на депозирано експертно заключение в рамките на законоустановения срок, моли делото да бъде отложено. В случай, че насрещната страна представи доказателства или направи доказателствени искания, моли да й се даде възможност за изразяване на становище преди приемането им по делото или допускане исканията на съда.

ОТВЕТНИКЪТ Изпълнителен директор на Държавен фонд Земеделие, гр.София, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не се явява и не изпраща процесуален представител. От пълномощник на същия – адв.Б., по ел. поща на съда и подписана с ел. подпис е постъпило писмо с вх.№7018/30.11.2020 г., към което е приложена  молба, в която сочи, че предвид факта, че по делото не е представено заключение на вещото лице по допуснатата съдебно-икономическа експертиза, като и във връзка с молба вх.№6950/26.11.2020 г. на вещото лице П.П.,  моли да се даде възможност на същото да изготви заключението си и да се определи нова дата за провеждане на открито съдебно заседание за изслушване на заключението. Моли да се представи възможност за вземане отношение в определен от съда срок по евентуално представени поискани от жалбоподателя доказателства или доказателствени искания.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ П.П.П., редовно призован, не се явява лично. Под вх.№6950/26.11.2020 г. по ел. поща на съда и подписана с ел. подпис е постъпила молба, в която вещото лице сочи, че е взел делото на 27.10.2020 г., но се  е наложило да го върне на 30.10.2020 г., предвид изпращането му във ВАС и по тази причина не е могъл да работи по делото. Моли при връщане на делото в АдмС – Хасково да бъде уведомен като му бъде дадена възможност да изготви и представи заключение за следващото съдебно заседание.

Съдът като взе предвид редовното призоваване на страните намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Съдът като взе предвид, че в предходно съдебно заседание по искане на ответната страна е допуснал повторна съдебно-икономическа експертиза, по която не е  постъпило заключение по делото по причина, че след вземане на материалите по делото от вещото лице делото е било изпратено във ВАС по повод оспорване от ответната страна на постановеното с определение на съда от 16.10.2020 г. спиране на предварителното изпълнение на обжалвания акт, като съдебното производство е върнато в АдмС – Хасково на 26.11.2020 г. И като взе предвид, че заключението по така допуснатата повторна съдебно-икономическа експертиза е необходимо за изясняване на делото от фактическа страна намира, че следва да бъде дадена възможност на назначеното вещо лице да изготви заключение, което следва да бъде представено по делото в законоустановения едноседмичен срок, преди следващото съдебно открито заседание. Водим от горното съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на вещото лице П.П. да изготви заключение по допуснатата повторна съдебно-икономическа експертизаь като заключението бъде представено по делото в законоустановения едноседмичен срок преди следващото съдебно открито заседание по делото.

С оглед дадената възможност на вещото лице да изготви заключение, съдът намира, че делото следва да бъде отложено за друга дата и час, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 23.02.2021 г. от 11:00 часа, за която дата и час страните да се считат уведомени от днес.

Да се призове вещото лице.

Заседанието приключи в 11:37 часа.

Протоколът се изготви на 01.12.2020 г.

 

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

Секретар: