П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 01.12.2020 г.

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на първи декември две хиляди и двадесета година в състав:

 

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: Цветомира Димитрова

                                                       

При участието на секретаря Йорданка П.…………………………

и прокурора:………………………………………………………………….

сложи за разглеждане адм. дело № 724 по описа за 2020 г. … ……….

докладвано от съдия Цветомира Димитрова ………………………..…

на именното повикване в 11:00 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ „Валсиня“ ЕООД – с.Б., обл.Хасково, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не се явява. Същият се представлява от адв.П., надлежно упълномощена по делото.

ОТВЕТНИКЪТ Директор на Дирекция Обжалване и данъчно-осигурителна практика Пловдив при ЦУ на НАП, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не се явява и не изпраща процесуален представител. От пълномощник на същия - юрк.Я., по ел. поща на съда и подписано с ел. подпис е постъпила молба вх.№6965/26.11.2020 г., в която сочи, че  предвид невъзможността да се яви в днешното съдебно заседание заявява, че не възразява да се даде ход на делото. Твърди, че няма доказателствени искания и няма да сочи нови доказателства. При наличие на направени доказателствени искания или представяне на доказателства от страна на жалбоподателя, моли да бъде дадена възможност да се запознае със същите и изрази становище и евентуално да ангажира доказателства, свързани с тях, в друго заседание или в писмена форма в определен от съда срок. Ангажира становище по същество. Претендира юрисконсултско възнаграждение. Алтернативно се прави възражение за прекомерност на адвокатското възнаграждение, заплатено от жалбоподателя и се моли същото да бъде намалено до минималния определен размер в наредбата за минималните размери на адвокатските възнаграждения.

Адв.П. – Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се получената по ел. поща на съда и подписана с ел. подпис молба вх.№6023/15.10.2020 г. от юрк.Я. – пълномощник на ответника, в която заявява, че не възразява да бъде допусната поисканата от оспорващата страна съдебно-счетоводна експертиза, като няма да поставя допълнителни въпроси към вещото лице.

Адв.П. – Поддържам искането за допускане на съдебно-счетоводна експертиза по въпросите, поставени в молба, представена в предходното съдебно заседание. Нямам други искания.

Съдът като взе предвид становищата на страните намира за основателно искането на оспорващата страна по делото да бъде допусната съдебно-счетоводна експертиза, вещото лице по която, след като се запознае с документите по делото и извърши проверка в счетоводството на "Валсиня" ЕООД, да даде заключение по въпросите, обективирани в писмена молба, представена от адв.П. в предходно открито съдебно заседание, проведено на 06.10.2020 г., поради което същото искане следва да бъде уважено. Водим от което съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ДОПУСКА съдебно-счетоводна експертиза, вещото лице по която след като се запознае с документите по делото и извърши проверка в счетоводството на "Валсиня" ЕООД, с.Б., община Т., обл.Хасково, да даде заключение по следните въпроси:

1. Какъв е резултатът на дружеството за данъчен период м. 12.2016 г. по подадена в ТД на НАП - гр. Пловдив, офис Хасково справка-декларация по 3ДДС?

2. Коректно ли са съставени разчетно-платежните ведомости за всеки един месец от календарната 2016 г. и как са осчетоводени същите в счетоводството на дружеството?

3. Какви са задълженията на дружеството по счетоводни данни за ДОО, ЗО, Д3ПО и данък по чл. 42 от 3ДДФЛ към 31.12.2016 г.?

ОПРЕДЕЛЯ депозит за възнаграждение на вещото лице в размер на 300 лв., платими от жалбоподателя в 7-дневен срок от днес по сметка на АдмС – Хасково, като по поименното определяне на вещото лице съдът ще се произнесе в закрито съдебно заседание след представяне на доказателства по делото за внесен депозит по сметка на съда.

Адв.П. – Нямам други искания на този етап.

С оглед необходимостта делото да бъде попълнено с доказателства съдът намира, че същото следва да бъде отложено за друга дата и час, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 16.02.2021 г. от 11:00 часа, за която дата и час страните да се считат уведомени от днес.

Заседанието приключи в 11:08 часа.

Протоколът се изготви на 01.12.2020 г.

 

 

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

 

Секретар: