П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 03.12.2020 г.

 

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на трети декември две хиляди и двадесета година в състав:

 

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: ВАСИЛКА ЖЕЛЕВА

                                                       

При участието на секретаря Йорданка Попова

и прокурора:

сложи за разглеждане адм. дело № 974 по описа за 2020 г.

докладвано от съдия Василка Желева

на именното повикване в 10:48 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Д.Г.Г., редовно призован за днешното съдебно заседание, не се явява и не се представлява. От пълномощника на същия - адв.Г.Г., е постъпила молба вх.№7087/02.12.2020 г. В същата се заявяват обективни причини за невъзможността на адвоката да се яви за днешното съдебно заседание по делото, но се моли да бъде даден ход на същото в нейно и на доверителя й отсъствие. Заявява, че поддържа подадената жалба. Не възразява по приемането по делото на изпратената в съда дисциплинарна преписка. Прави доказателствени искания.

ОТВЕТНИКЪТ Началник на РУ – Свиленград към ОДМВР Хасково, редовно призован, не се явява и не се представлява.

Съдът намира, че с оглед редовното призоваване на страните, не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в съдебното заседание, водим от което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се постъпилата жалба, насочена срещу заповед №351з-1216/05.10.2020 г. на началник РУ – Свиленград към ОДМВР – Хасково.

Съдът намира, че следва да приеме като доказателство по делото изпратената от страна на ответника административна преписка в надлежно заверен вид, водим от  което

О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЕМА като доказателство по делото: документите, съдържащи се в административната преписка, постъпила в съда с придружително писмо вх.№6514/09.11.2020 г. – от лист 15 до лист 101 от делото.

Във връзка с доказателствените искания, направени в писмената молба на адв.Г., а именно:

 1.Да бъде задължен ответният орган да представи в съда доказателства за това дали въпросният фиш серия GT №141443/03.06.2020 г., издаден срещу М. К. И., е обжалван пред съда, влязъл ли е в сила и кога;

2.Във връзка с данните от приложената в преписката Кадрова справка изх.№272р-19218/24.08.2020 г. на ОДМВР – Хасково за жалбоподателя Д.Г. да бъде задължен ответникът да представи в съда информация за това дали цитираната в справката заповед №351з-401/04.05.2020 г. на началник РУ – Свиленград за налагане на дисциплинарно наказание „Писмено предупреждение за 3 месеца“ е обжалвана и отменена ли е от съда;

намира същите за основателни, с оглед на което следва да задължи ответника в 7-дневен срок от писменото му уведомяване, и не по-късно от датата на следващото съдебно заседание, да представи в съда:

- доказателства относно това обжалван ли е фиш серия GT №141443/03.06.2020 г., издаден срещу М. К. И. пред съд, или не, ако е обжалван - да се посочи номер на дело и краен резултат на същото, или да се удостовери кога фишът е влязъл в сила;

-  информация за това дали заповед №351з-401/04.05.2020 г. на началник РУ – Свиленград за налагане на дисциплинарно наказание „Писмено предупреждение за 3 месеца“ е обжалвана пред съд - с номер на дело, отменена ли е, или е влязла в сила.

Основателни са и доказателствените искания, направени в т.3 и т.4 от молбата на адв.Г. - да бъде дадена възможност на жалбоподателя да даде лични обяснения в следващото съдебно заседание, както и да бъде допуснат до разпит в качеството на свидетел Г. Г. Г., който да бъде разпитан за обстоятелствата относно констатираното нарушение, във връзка с което е съставен фишът, действията на жалбоподателя, начинът на работа на АИС по пътен контрол и вероятностите за допускане на технически грешки, както и на събиране на характеристични данни относно професионалното поведение и личността на Г..

Водим от  което съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ЗАДЪЛЖАВА ответника в 7-дневен срок от писменото му уведомяване, и не по-късно от датата на следващото съдебно заседание, да представи в съда:

- доказателства относно това обжалван ли е фиш серия GT №141443/03.06.2020 г., издаден срещу М. К. И., пред съд, или не, ако е обжалван - да се посочи номер на дело и краен резултат на същото, или да се удостовери кога фишът е влязъл в сила;

-  информация за това дали заповед №351з-401/04.05.2020 г. на началник РУ – Свиленград за налагане на дисциплинарно наказание „Писмено предупреждение за 3 месеца“ на Д.Г.Г. е обжалвана пред съд - с номер на дело, отменена ли е, или е влязла в сила.

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на жалбоподателя Д.Г.Г. за следващото съдебно заседание да даде лични обяснения пред съда.

ДОПУСКА ДО РАЗПИТ в качеството му на свидетел Г. Г. Г., който да бъде призован по месторабота в РУ – Свиленград към ОДМВР – Хасково.

ОПРЕДЕЛЯ депозит в размер на 20 лв. за разпит на свидетеля, вносим по сметка на АдмС – Хасково от страна на жалбоподателя в 7-дневен срок от писменото му уведомяване. След постъпване по делото на доказателства за внесен депозит, свидетелят да бъде призован по месторабота, с указване на обстоятелствата, за които се иска да бъде разпитван.

За събиране на допуснатите доказателства съдът намира, че следва да отложи делото за друга дата, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 11.02.2021 г. от 10:00 часа, за която дата страните да се считат редовно уведомени от днес.

Заседанието приключи в 10:55 часа.

Протоколът се изготви на 03.12.2020 г.

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

Секретар: