П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 08.12.2020 г.

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на осми декември две хиляди и двадесета година в състав:

 

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: Цветомира Димитрова

                                                       

При участието на секретаря Йорданка Попова ……………………...…

и прокурора ……………………………………………………………….....

сложи за разглеждане адм. дело № 458 по описа за 2020 г. ……………

докладвано от съдия Цветомира Димитрова ………………………..….

на именното повикване в 10:20 часа се явиха: ………………………….

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛИТЕ М.Ш.А., Х.Ш.Ю., И.К.К., Н.Ш.Х., С.Ш.Х., редовно уведомени от предходно съдебно заседание, не се явяват. Същите се представляват от адв.И.И., надлежно упълномощен по делото.

ОТВЕТНИКЪТ Кмет на Община Стамболово, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не се явява и не изпраща процесуален представител.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА Х.С.Ю., нередовно призована, не се явява и не изпраща представител.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА И.Ю.Х., нередовно призован, не се явява и не изпраща представител.

Адв.И. – Моля да дадете ход на делото. Мога да представя за следващото съдебно заседание Удостоверение за идентичност на лице с различни имена относно жалбоподателя И.К.К.. Забелязвам една тенденция от страна на ответника за неизпълнение на Вашите разпореждания. Отново нямаме посочени точните заинтересовани лица. Установили сме две лица от представените нотариални актове.

Съдът намира, че ход на делото в днешното съдебно заседание не следва да бъде даден с оглед нередовното призоваване на конституираните заинтересовани лица Х.С.Ю. и И.Ю.Х.. С разпореждане на съда от 11.11.2020 г. е разпоредено призоваването по отношение на И.Ю.Х. да бъде извършено чрез залепване на уведомление на известния по делото адрес на заинтересованата страна, находящ се в с.Д. , общ.Стамболово по реда на чл.137, ал.4 във вр. с чл.18а, ал.9 от АПК. Съответно, с разпореждане на съда от 16.11.2020 г. е разпоредено призоваване и на заинтересованата страна Х.С.Ю. чрез залепване на уведомление по реда на чл.137, ал.4 във вр. с чл.18а, ал.9 от АПК. От върнатите в съда уведомления е видно, че длъжностното лице по връчването е удостоверило залепване на уведомленията на входната врата на кметството, а не, съобразно изискванията на чл.137, ал.4 от АПК във вр. с чл.18а, ал.9 от АПК, на вратата или пощенската кутия, а когато до тях не е осигурен достъп -  на входната врата или на друго видно място около нея, които места касаят дома на съответното лице, а не кметството. Предвид това към настоящия момент не може да се приеме, че процедурата по призоваване на посочените лица, явяващи се заинтересовани страни в настоящото производство, чрез залепване на уведомление е надлежно проведена и осъществена. Ето защо ще следва повторно да се призоват заинтересованите страни Х.С.Ю. и И.Ю.Х. на известните по делото адреси, съобразно извършените служебни справки за постоянен и настоящ адрес от НБД „Население“. На длъжностните лица по връчване ще следва да бъде указано надлежно да осъществят процедурата по призоваване на двете заинтересовани страни, чрез залепване на уведомление, като залепят същите на вратата или на пощенската кутия на дома на заинтересованите страни, а когато до тях не  е осигурен достъп – на входната врата или на видно място около нея, а в случай, че има достъп до пощенската кутия на дома на съответната заинтересована страна-съобщението да се пусне и в нея, както и че в случай, че в законоустановения едноседмичен срок от датата на залепване на уведомлението, течащ от следващия ден на залепването, не се яви лице, което да получи документите, това обстоятелство изрично да бъде отразено в уведомлението от длъжностното лице по връчването. Ще следва да бъдат предупредени длъжностните лица по връчване, че при повторно нередовно провеждане на процедурата по призоваване чрез залепване на уведомления на адресите на заинтересованите лица Х.С.Ю. и И.Ю.Х., ще им бъде наложена глоба по реда на ГПК.

Водим от което

О П Р Е Д Е Л И :

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

РАЗПОРЕЖДА повторно призоваване на конституираните заинтересовани страни Х.С.Ю. и И.Ю.Х., чрез залепване на уведомления на адресите, на които живеят, които са известни по делото, съобразно служебно изготвените справки за постоянен и настоящ адрес от НБД „Население“.

УКАЗВА на длъжностните лица по призоваването и връчването надлежно да осъществят процедурата по призоваване чрез залепване на уведомление на заинтересованите страни Х.С.Ю. и И.Ю.Х., като залепят уведомление на вратата или на пощенската кутия на дома, в който живее и в който е адресът на съответната заинтересована страна, а когато до тях не е осигурен достъп – на входната врата или на видно място около нея, а в случай, че има достъп до пощенската кутия съобщението да се пусне и в нея. В случай, че в едноседмичен срок от датата на залепване на уведомлението, течащ от следващия ден след залепването, не се яви лице, което да получи документите от канцеларията на органа, това обстоятелство надлежно да бъде удостоверено от длъжностното лице по връчването в изготвеното уведомление преди изпращане на същото в съда.

ПРЕДУПРЕЖДАВА длъжностните лица по призоваването и връчването, че при повторно ненадлежно извършване на процедурата по призоваване на заинтересованите страни  Х.С.Ю. и И.Ю.Х., ще им бъде наложена глоба по реда на ГПК във връзка с АПК.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 02.02.2021 г. от 10:10 часа, за която дата и час редовно уведомените страни да се считат уведомени от днес.

Да се призоват заинтересованите страни, съобразно указанията на съда.

Заседанието приключи в 10:33 часа.

Протоколът се изготви на 08.12.2020 г.

 

 

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

Секретар: