П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 01.12.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на първи декември през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

                                                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ:  Антоанета Митрушева

                                                                                 

При участието на секретаря Ивелина Въжарска

и прокурора

сложи за разглеждане адм. дело № 718 по описа за 2020 година

докладвано от съдия Антоанета Митрушева

на именното повикване в 10:05 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ СД „Б.-БВ-Б. И СИЕ“ – Д., редовно уведомени от предходно съдебно заседание, не изпращат процесуален представител.

Постъпила е молба с вх. № 6995/27.11.2020 г. от адв. Н.К., като процесуален представител на жалбоподателя, която съдът докладва. Със същата се прави искане за отсрочване на делото за друга дата, като се посочва, че един от съдружниците в дружеството – жалбоподател е заразен с COVID – 19“ и съответно цялото дружество е преустановило дейност, като всички служители са карантинирани. Твърди се, че извънредно настъпилото обстоятелство не е позволило на жалбоподателя да организира защитата си по делото, тъй като е в невъзможност да се снабди с нужните в подкрепа на доводите по жалбата писмени доказателства. Към молбата са приложени: Разпечатка от проверка на лабораторни резултати от 23.11.2020 г. и разпечатка относно предмета на  дейност на съответното дружество.

ОТВЕТНИКЪТ по жалбата ДИРЕКТОР НА ТЕРИТОРИАЛНА ДИРЕКЦИЯ „СЕВЕРНА МОРСКА“ ПРИ АГЕНЦИЯ „МИТНИЦИ“, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не изпраща процесуален представител.

Постъпило е становище от гл. юрк. А. Ш. с вх. № 6921/25.11.2020 г., като процесуален представител на ответника, което съдът докладва по отношение на хода на делото.

 

По хода на делото:

Съдът намира, че ход на делото в днешното съдебно заседание, не следва да бъде даден, доколкото жалбоподателят моли за отсрочване на същото, като изтъква наличието на уважителни причини за неявяването му в съдебно заседание. Така депозираната молба съдът намира за основателна, поради което делото следва да бъде отложено.

Мотивиран от горното, съдът

 

                                                           О П Р Е Д Е Л И :              

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА същото за 26.01.2021 г. от 10:00 часа, за които дата и час страните да се считат редовно уведомени.

 

            Заседанието приключи в 10:08 часа.

            Протоколът се изготви на 01.12.2020 година.

СЪДИЯ:                                                                     

                                                                                           Секретар: