П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 08.12.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на осми декември през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

                                                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ:  Антоанета Митрушева

                                                                                 

При участието на секретаря Светла Иванова

и прокурора

сложи за разглеждане адм. дело № 969 по описа за 2020 година

докладвано от съдия Антоанета Митрушева

на именното повикване в 10:00 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ А.Ф.Р., редовно призован за днешното съдебно заседание, не се явява и не изпраща процесуален представител.

Съдът докладва постъпила молба с вх. № 7179/07.12.2020г. от процесуалния представител на жалбоподателя адв.Ч., в която се посочва, че на А.Ф.Р. е връчено разпореждане за спиране на пенсионното производство от 19.03.2020г. - преди датата на жалбата до АдмСъд -Хасково. Мотивира отпаднал интерес от жалбата, като заявява оттегляне на същата, и тъй като същото се прави преди първото по делото съдебно заседание, моли в полза на ТП на НОИ да не се присъждат разноски за процесуално представителство, защото такова не е извършено.

ОТВЕТНИКЪТ РЪКОВОДИТЕЛ „ПО“ ПРИ ТП НА НОИ - ХАСКОВО, редовно призован за днешното съдебно заседание, се представлява от гл. юрк. Т. З., с представено по делото пълномощно.

 

По хода на делото:  

Гл.юрк. З. – С оглед така подадената молба от представителя на жалбоподателя, считам, че не следва да бъде даден ход на делото. Искам да добавя, че разпореждането е връчено на жалбоподателя преди датата на подаване на жалбата. Доказателства за същото се намират по административната преписка, с оглед на което считам, че следва да ни бъде присъдено юрисконсултско възнаграждение.

 

Като взе предвид факта, че са налице предпоставките на чл. 159, т. 8, във връзка с чл. 155, ал. 1 от АПК, съдът намира, че производството по делото следва да бъде прекратено, поради оттегляне на оспорването.

Като взе предвид факта, че жалбоподателят е станал причина за завеждане на делото, съдът намира, че на ответната страна следва да бъдат присъдени разноски за осъществено процесуално представителство под формата на юрисконсултско възнаграждение, мотивиран от което

 

                                                           О П Р Е Д Е Л И :

                       

ПРЕКРАТЯВА производството по адм.д. № 969/2020г. по описа на АдмСъд – Хасково на основание чл. 159, т. 8 от АПК.

ОСЪЖДА жалбоподателя А.Ф.Р., с ЕГН  ********** *** да заплати на ТП на НОИ - Хасково разноски за юрисконсултско възнаграждение в размер на 80/ осемдесет лева/ лв.

 

Определението подлежи на обжалване в 7-дневен срок пред Върховен административен съд, който срок за жалбоподателя тече от датата на получаване на съобщението, а за ответната страна – от днес.

 

            Заседанието приключи в 10:07 часа.

            Протоколът се изготви на 08.12.2020 година.

 

 

 

СЪДИЯ:

 

                                                                                                          Секретар: