П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 10.12.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на десети декември през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

 

                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ:  ИВА БАЙНОВА

                                                               Членове:        

 

                                  

При участието на секретаря Гергана Мазгалова

и прокурора

сложи за разглеждане адм. дело № 683 по описа за 2020 година 

докладвано от съдия Ива Байнова

на именното повикване в 11.30 часа се явиха:

 

                        ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ „Б.“ ЕООД – Хасково, уведомен от предходното съдебно заседание, не изпраща представител.

От пълномощника на същияадв. М.Р., по електронната поща на Административен съд – Хасково, е постъпила молба с вх.№7254/10.12.2020 г., в която моли да бъде даден ход на делото. В случай, че по делото бъдат представени изисканите в предходно съдебно заседание документи, които не са постъпили към настоящия момент, моли да му бъде дадена възможност да се запознае с тях и да изрази становище.

                        ОТВЕТНИКЪТ ПО ЖАЛБАТА НАЧАЛНИК НА МИТНИЧЕСКО БЮРО РАДИНОВО към ТД „Тракийска” на Агенция „Митници“, уведомен от предходното съдебно заседание, не изпраща представител.

                        Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

                                               О П Р Е Д Е Л И :

                        ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

                        Докладва се писмо с вх. №7224/09.12.2020 г. от гл. юрк. Т. С. – пълномощник на Директора на ТД „Тракийска” към Агенция „Митници”, в което сочи, че документите, изискани в превод на български език са изпратени до Дирекция „Административно обслужване и митническа дейност” при ЦМУ.

                        Съдът констатира, че не са изпълнени дадените в предходно съдебно заседание указания на ответника, поради което повторно ще следва да се задължи същият да представи по делото, в 14-дневен срок от получаване на съобщението документите, съдържащи се в преписката на чужд език, а именно находящите се на лист 9, 10, 14 и 15 от адм. дело №1915/2020 г. по описа на Административен съд – Пловдив, четливо копие на съдържащия се в преписката Протокол за извършена митническа проверка както и в цялост Декларация за допускане на свободно обръщение и специален режим с №20BG003009075369R2 от 13.07.2020 г.

                        Съдът намира, че следва да се предупреди ответника, че при последващо неизпълнение на указанията на съда ще му бъде наложена глоба.

                        Следва да се укаже на Директора на ТД „Тракийска” към Агенция „Митници”, че страна по делото е Началник Митническо бюро Радиново, поради което упълномощаването на процесуален представител по делото следва да изхожда именно от ответния административен орган.

                        Водим от горното, съдът

                                                О П Р Е Д Е Л И :

                        ЗАДЪЛЖАВА ПОВТОРНО ответника да представи по делото, в 14-дневен срок от получаване на съобщението или най-късно до датата на следващото съдебно заседание, съдържащи се в преписката документи на чужд език, а именно находящите се на лист 9, 10, 14 и 15 от адм. дело №1915/2020 г. по описа на Административен съд – Пловдив, ведно с превод на български език; четливо копие на съдържащия се в преписката Протокол за извършена митническа проверка и в цялост Декларация за допускане на свободно обръщение и специален режим с № 20BG003009075369R2 от 13.07.2020 г.

                        ПРЕДУПРЕЖДАВА ответника, че при последващо неизпълнение на указанията на съда ще му бъде наложена глоба.

                        УКАЗВА на Директора на ТД „Тракийска” към Агенция „Митници”, че страна по делото е Началник Митническо бюро Радиново, поради което в случай на упълномощаване на процесуален представител по делото, пълномощното следва да изхожда именно от ответния административен орган.

            С оглед правилното изясняване на делото от фактическа страна, съдът намира, че същото следва да бъде отложено за друга дата, поради което

                                               О П Р Е Д Е Л И :

                        ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 11.02.2021 г. от 11.00 часа, за която дата страните да се считат уведомени.

                        Да се изпратят съобщения до ответника както и до Директора на ТД „Тракийска” към Агенция „Митници” с дадените от съда указания.

                        Заседанието приключи в 11.36 часа.

                        Протоколът се изготви на 10.12.2020 година.

 

 

 

                                                                                                          СЪДИЯ:

 

 

 

 

                                                                                                          Секретар: