П Р О Т О К О Л

 гр. Хасково, 03.12.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на трети декември през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

 

                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ:  ИВА БАЙНОВА

                                                               Членове: 

 

 

При участието на секретаря Ивелина Въжарска

и  прокурора 

сложи за разглеждане адм. дело № 1070 по описа за 2019 година 

докладвано от съдия Ива Байнова

на именното повикване в 10:43 часа се явиха:

 

                        ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Д.И.С., редовно уведомен за днешното съдебно заседание, се явява лично и с адв. Б.С., надлежно упълномощен да го представлява с пълномощно, представено по делото.

                        ОТВЕТНИКЪТ ДИРЕКТОР НА ДИРЕКЦИЯ „ОБЖАЛВАНЕ И ДАНЪЧНО-ОСИГУРИТЕЛНА ПРАКТИКА“ - ПЛОВДИВ, редовно уведомен за днешното съдебно заседание, не изпраща процесуален представител.

                        От пълномощника на същия – гл. юрк. Н. П., е постъпила молба с вх.№6980/27.11.2020 г., в която заявява, че е в невъзможност да се яви в днешното съдебно заседание, но не възразява да бъде даден ход на делото при липса на процесуални пречки за това. Няма доказателствени искания и няма да сочи нови доказателства. При наличие на направени доказателствени искания или представени от жалбоподателя доказателства, моли да ѝ бъде дадена възможност да се запознае със същите и да изрази становище по тях, и евентуално да ангажира доказателства в определен от съда срок. В случай, че делото бъде счетено за изяснено от фактическа страна, моли да бъде даден ход по същество, като се постанови решение, с което жалбите да бъдат отхвърлени, и да бъдат потвърдени двата ревизионни акта. Подробни съображения ще изложи в писмена защита. Претендира юрисконсултско възнаграждение, прави възражение за прекомерност на адвокатското възнаграждение.                      Адв. С. – Моля да се даде ход на делото.

                        Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

                                                           О П Р Е Д Е Л И :  

                        ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

                        Адв. С. – Моля да се приеме административната преписка.   

Съдът намира, че следва да приеме като доказателства по делото документите, приложени в преписката по издаване на Ревизионен акт №Р-16001619005773-091-001/26.03.2020 г., съдържаща 607 листа, намиращи се в 2 броя меки папки, както и Протокол от 17.06.2020 г., неномериран, но приложен като част от преписката /след лист 572 и преди лист 309 от първа мека папка/. Също така, следва да се приложат и 5 броя компакт дискове, находящи се в първата мека папка.

Водим от горното, съдът

                                                           О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЕМА като доказателства по делото документите, приложени в изпратената административна преписка по издаване на Ревизионен акт №Р-16001619005773-091-001/26.03.2020г, постъпила в съда с писмо вх. №3402/25.06.2020 г., съдържаща 607 листа, намиращи се в 2 броя меки папки , както и Протокол от 17.06.2020 г. за копиране на предоставена информация на оптични носители, находящ се в първа мека папка -  неномериран, но приложен като част от преписката /след лист 572 и преди лист 309/ от първа мека папка.

ПРИЛАГА  5 броя оптични носители.

Адв. С.Нямам други доказателствени искания на този етап от производството, представям списък на разноските по делото.

Съдът, независимо от липсата на други доказателствени искания, намира, че с оглед правилното изясняване на делото от фактическа страна, следва служебно да назначи съдебно-икономическа експертиза, вещото лице по която, след като се запознае с материалите по делото и като отчете, че за част от документите, въз основа на които е издаден ревизионният акт от 26.03.2020 г. не се установява да съдържат подпис на жалбоподателя, респективно като изключи тези документи при обследването си, да посочи какъв е размерът на задълженията за ДДС за ревизирания период. Експертизата да се изготви от вещото лице Р.П.Д., която да работи при възнаграждение в размер на 200.00 лв., вносими от жалбоподателя в 7-дневен срок от днес, по сметка на АдмС – Хасково.

Водим от горното,

О П Р Е Д Е Л И :

 

НАЗНАЧАВА съдебно-икономическа експертиза с вещо лице Р.П.Д., която след като се запознае с материалите по делото и като отчете, че за част от документите въз основа на които е издаден РА №Р-16001619005773-091-001/26.03.2020г., не се установява да са подписани от жалбоподателя, респективно, след като изключи тези документи при обследването си, да посочи какъв е размерът на задълженията за ДДС за ревизирания период.

Вещото лице да работи при възнаграждение в размер на 200.00 лв., вносими от жалбоподателя в 7-дневен срок от днес, по сметка на АдмС – Хасково.

                        За изясняване на делото от фактическа страна, съдът намира, че същото следва да бъде отложено за друга дата, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 18.02.2021 г. от 11:00 часа, за които дата и час страните да се считат уведомени.

ДА СЕ ПРИЗОВЕ вещото лице Р.П.Д. след внасяне на сумата за възнаграждението му.

Заседанието приключи в 10:53 часа.                                                       

                        Протоколът се изготви на 03.12.2020 година.

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                    СЪДИЯ:

 

 

                                                                                                                                                                                                                  Секретар: