П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 15.12.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на петнадесети декември през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

                                                               ПРЕДСЕДАТЕЛ:  Антоанета Митрушева

                                                                                 

При участието на секретаря Ангелина Латунова

и прокурора

сложи за разглеждане адм. дело № 815 по описа за 2020 година

докладвано от съдия Антоанета Митрушева

на именното повикване в 11:31 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Община Димитровград, уведомени от предходното съдебно заседание, се представлява от ст.юрк. Т.И., надлежно упълномощен по делото.

ОТВЕТНИКЪТ Ръководител на Националния орган на Програма за транснационално сътрудничество „Дунав“ 2014-2020, уведомен от предходното съдебно заседание, не изпраща процесуален представител.

 

По хода на делото:

             

Ст.юрк. И. – Ход на делото.

 

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, мотивиран от което

 

                                                           О П Р Е Д Е Л И :

                       

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се постъпилата молба с вх.№ 6545/09.11.2020 г. от Д.Г. – Директор на дирекция „Управление на териториалното сътрудничество“ в МРРБ и Ръководител на Националния орган на Програма за транснационално сътрудничество „Дунав“ 2014-2020, с която в изпълнение на протоколно определение от 03.11.2020 г. се представя в цялост заверено копие на Договор с рег.№ Дог-14СП-383/08.06.2017 г. за предоставяне на национално съфинансиране по програма за транснационално сътрудничество „Дунав“ 2014-2020.  

 

Ст.юрк. И. – Да се приеме представяният в цялост договор. Нови доказателства няма да представям. Нямам доказателствени искания.

 

Съдът намира, че следва да приеме като писмено доказателство по делото представения в цялост Договор с рег.№ Дог-14СП-383/08.06.2017 г. за предоставяне на национално съфинансиране по програма за транснационално сътрудничество „Дунав“ 2014-2020 и като взе предвид, че страните нямат искания за събиране на нови доказателства намира, че делото е изяснено от правна и фактическа страна, поради което следва да бъде даден ход по същество.

 

Мотивиран от горното, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ПРИЕМА като писмено доказателство по делото представения в цялост Договор с рег.№ Дог-14СП-383/08.06.2017 г. за предоставяне на национално съфинансиране по програма за транснационално сътрудничество „Дунав“ 2014-2020.

 

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

Ст.юрк. И. – Госпожо Съдия, считам, че делото се разгледа в своята цялост и бяха приложени всички доказателства. В този смисъл моля да уважите жалбата ни и да отмените процесното решение в обжалваната част. По подробно становище излагам в писмена защита, която Ви представям, ведно със списък на разноските.

 

Съдът ще се произнесе с решение в законоустановения срок.

 

            Заседанието приключи в 11:33 часа.

            Протоколът се изготви на 15.12.2020 година.

 

 

 

                                               СЪДИЯ:

 

                                                                                                         

Секретар: