П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 15.12.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на петнадесети декември през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

                                                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ: РОСИЦА ЧИРКАЛЕВА

 

                                  

При участието на секретаря Мария Койнова

и прокурора

сложи за разглеждане адм. дело № 816 по описа за 2020 година

докладвано от съдия Росица Чиркалева

на именното повикване в 10.45 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ В.Т.Р., редовно уведомен от предходно съдебно заседание, се явява лично.

ОТВЕТНИКЪТ ДИРЕКТОР НА ДИРЕКЦИЯ СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ - ХАСКОВО, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, се представлява юрк.Г., с пълномощно по делото.

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ В.Т.Р. – Да се гледа делото.

Юрк.Г. – Моля за ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се, че в предходно съдебно заседание е дадена възможност на жалбоподателя за представяне на писмени доказателства.

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ В.Т.Р. – Във връзка с издаденото ми удостоверение, представям писмо от ОДМВР – Хасково, относно госпожа Б., за това, че не е в България. Архива за това се пази 10 години. Има информация и за това, че разрешителното й за постоянно пребиваване е отнето. Моля да го приемете.

Юрк.Г. – Не възразявам да се приеме.

Съдът намира, че като доказателства по делото следва да бъде прието представеното Писмо УРИ 272000-19762, екз.2/13.11.2020г. от ОДМВР – Хасково.

Водим от което, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЕМА към доказателствата по делото представеното днес Писмо УРИ 272000-19762, екз.2/13.11.2020г. от ОДМВР – Хасково.

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ В.Т.Р. – Нямам други искания и няма какво друго да представя. Свидетеля удостовери всичко в предходното съдебно заседание и с това, се потвърждава моето твърдение, че госпожа Б. не живее с мен от 20 години. Представих и доказателството, което никога Социални грижи не вадят, че живея сам. Представям доказателства за направените от мен разходи от общо 50 лева по настоящото дело и моля да ми бъдат присъдени.

Юрк.Г. – Нямамe доказателствени искания и няма да соча нови доказателства.

Като взе предвид, че страните не правят други доказателствени искания, съдът намери делото за изяснено от фактическа и правна страна, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ В.Т.Р. – Поля да отмените обжалваната от мен Заповед от 10.08.2020г. на ДСП – Хасково и потвърдена с решение на регионалната дирекция. Считам ги за несъстоятелни и моля да ги отмените. Незаконосъобразно е решението, защото твърдят, че аз живея и нямам фактическа раздяла с госпожа Б. – Р., и дохода ми не бил такъв. Аз твърдя, че живея сам и от 20 години съм във фактическа раздяла с госпожата. Никога за 10 години от СП не са потърсили информация, че госпожа Б. не живее в страната. Моля да ми присъдите направените по делото разноски, за които представих разписки..

Юрк.Г. – Поддържам становището, изразено в отговора по жалбата на г-н Р.. В допълнение към отговора ще кажа, че считаме, че г-н Р. в заявлението-декларация не е посочил действителния адрес, на който живее. Съобразно показанията на свидетеля в предходно съдебно заседание, стана ясно, че г-н Р. живее на някакъв друг адрес, а не в общинското жилище, което му е предоставено. Така, съгласно разпоредбата на чл.4, ал.3 от Наредбата за отопление, анкетата се прави на настоящият адрес, който е посочен в заявлението-декларация. Чрез заблужденията, които г-н Р. е посочил в заявлението-декларация, а именно съпругата си и настоящият си адрес, които не са верни, не може да се направи преценка относно реалното му положение и необходимостта от отпускане на целева помощ за отопление. В този смисъл, считаме акта за правилен и законосъобразен и моля да го потвърдите.

Относно искането за разноски - предоставям на съда да прецени.

Съдът ще се произнесе с решение в законоустановения срок.

Заседанието приключи в 10.59 часа.

Протоколът се изготви на 15.12.2020 г.

 

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

Секретар: