П Р О Т О К О Л

 

гр. Хасково, 11.12.2020 година

 

Административен съд Хасково, в публично съдебно заседание на единадесети декември през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПЕНКА КОСТОВА

 

При участието на секретаря Гергана Мазгалова

сложи за разглеждане адм.дело № 585 по описа за 2020 година,

докладвано от Председателя

 

На поименното повикване в 10.39 часа се явиха:

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ „БИО ЛИДЕР 8“ ЕООД, уведомен при условията на чл.138, ал.2 от АПК, не се явява и не се представлява.

Съдът докладва постъпила, по електронната поща на Административен съд – Хасково, молба с вх. №7282/11.12.2020 г. от процесуалния представител на жалбоподателя в настоящото производство – адв. М.Д., в която сочи, че с доверителя й са в невъзможност да се явят в днешното съдебно заседание, поради причини, свързани с усложнената пандемична обстановка в страната и опасностите, свързани с пътуванията на далечни разстояния, с оглед на което не възразява да бъде даден ход на делото в тяхно отсъствие, ако не са налице процесуални пречки за това. Поддържа изцяло жалбата, с която е инициирано производството и двете молби по хода на делото, депозирани на 18.09.2020 г. и на 30.10.2020 г. ведно с направените в същите доказателствени искания.

Докладва молба заведена отново под вх. №7282/11.12.2020 г./09:58 часа, която е с идентично съдържание.

ОТВЕТНИКЪТ ЗАМЕСТНИК ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА ДЪРЖАВЕН ФОНД „ЗЕМЕДЕЛИЕ“, уведомен при условията на чл.138, ал.2 от АПК, не се явява и не се представлява.

Съдът докладва, постъпило писмо с вх. №7281/11.12.2020 г. от процесуалния представител на ответника в настоящото производство – ст. юрк. К. И., в което сочи, че поради служебна ангажираност е възпрепятствана да се яви в днешно съдебно заседание. Заявява, че съгласно протоколно определение от 18.09.2020 г., с което е дадена възможност да представят по делото снимков материал от проверката, извършена на място на магнитен носител – CD, както и Заповед №09-192 от 28.02.2018 г. на Министъра на земеделието, храните и горите, представя същите доказателства. В случай, че съдът счете делото за изяснено от фактическа страна и даде ход по същество, моли да й бъде даден срок да представи писмена защита, както и да й бъде присъдено юрисконсултско възнаграждение, като в зависимост от изхода на делото прави възражение за прекомерност на адвокатското възнаграждение, претендирано от процесуалния представител на жалбоподателя.

С оглед редовното призоваване на страните, съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, ето защо

 

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

По отношение на представените доказателства с писмо вх. №7281/11.12.2020 г. от процесуалния представител на ответника, съдът намира същите за относими и допустими, и намира, че следва да бъдат приети като доказателства по делото.

Ето защо, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

 

ПРИЕМА и ПРИЛАГА като доказателства по делото: Заповед №РД09-192/28.02.2018 г. издадена от Министъра на земеделието, храните и горите; Магнитен носител CD – 1 брой със запис на снимков материал от проверката, извършена на място – РнМ 364451.

Във връзка с доказателствените искания, направени от процесуалния представител на жалбоподателя в настоящото производство в молба вх. №5352/18.09.2020 г., съдът съобрази, че по отношение на същите, се е произнесъл по делото и доказателствата са представени от ответника в настоящото производство, поради което по отношение на тази молба счита, че не е налице основание за произнасяне в днешно съдебно заседание.

По отношение на доказателствените искания, направени от процесуалния представител на жалбоподателя в настоящото производство в молба вх. №6327/30.10.2020 г., съдът намира така направените искания за неотносими към предмета на спора и като такива следва да бъдат оставени без уважение.

Ето защо, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

 

ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ доказателствените искания, направените от адв. М.Д. - процесуален представител на жалбоподателя в настоящото производство в молба вх. №6327/30.10.2020 г., относно:да бъде изискано обяснение от ответника по зададените три въпроса; да бъдат допуснати гласни доказателства, чрез разпит на свидетеля М. Р. М. в качеството му на експерт, извършил проверката на място; да бъде задължен ответникът да представи данни, относно компетентността на експерта, извършил проверката на място – М. Р. М. от регионален технически инспекторат РТИ – Хасково.

Съдът, като взе предвид, че страните в настоящото производство не правят искания за събиране на други доказателства, счете делото за изяснено от фактическа и правна страна и

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

Дава възможност на процесуалния представител на ответника да представи писмени бележки по делото в 7-дневен срок, считано от днес.

СЪДЪТ обяви, че ще се произнесе с решение в законоустановения срок.

Заседанието приключи в 10.50 часа.

            Протоколът се изготви на 11.12.2020 година.

 

.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: 

                                                       

 

 

Секретар: