П Р О Т О К О Л

 

гр. Хасково, 11.12.2020 година

 

Административен съд Хасково, в публично съдебно заседание на единадесети декември през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПЕНКА КОСТОВА

 

При участието на секретаря Гергана Мазгалова

сложи за разглеждане адм.дело № 981 по описа за 2020 година,

докладвано от Председателя

 

На поименното повикване в 10.58 часа се явиха:

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ ЕТ „К.В.“, чрез представляващ К.М.В., нередовно призован за днешното съдебно заседание. Призовката до същия е върната в цялост с отбелязване, че лицето К.М.В. – управител на ЕТ „К.В.“ към момента на връчване на призовката 13.11.2020 г., се намира в болница.

Съдът докладва постъпила по електронната поща на Административен съд – Хасково, молба с вх. №7275/10.12.2020 г. от жалбоподателя в настоящото производство, подадена чрез адв. Д. Д. – А., в която сочи, че предвид епидемиологичната обстановка и невъзможността да пътува като контактно на Covid-19 лице, моли делото да бъде отложено за друга дата. Към молбата е приложено пълномощно, с което адв. Д. е упълномощена да представлява жалбоподателя в настоящото производство.

ОТВЕТНИКЪТ НАЧАЛНИК ОТДЕЛ „ОПЕРАТИВНИ ДЕЙНОСТИ“ – ПЛОВДИВ ПРИ ЦУ НА НАП, редовно призован за днешното съдебно заседание, с призовка връчена по електронна поща на 04.11.2020 г., не се явява, представлява се от ст.юрк. М. К., надлежно упълномощена по делото.

СТ.ЮРК. К.: Предвид подадената от жалбоподателя молба и изложените в същата съображения, намирам, че ход на делото не следва да бъде даде, а следва да бъде дадена възможност на същия да се яви в следващо съдебно заседание.

Съдът, като взе предвид нередовното призоваване на жалбоподателя в настоящото производство и с оглед изразеното становище в постъпилата от същия молба с вх. №7275/10.12.2020 г., намира, че са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, ето защо

О П Р Е Д Е Л И:

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 21.01.2021 г. от 10:10 часа, за която дата жалбоподателя да бъде призован на посочения чрез пълномощника му адв. Д., ответника уведомен от съдебно заседание чрез процесуалния си представител.

УКАЗВА на служителя по връчване на призовки към Община Любимец, че са налице и други процесуални способи по реда на ГПК за връчване на призовката.

Заседанието приключи в 11.01 часа.

Протоколът се изготви на 11.12.2020година.

 

                                                                   

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: 

 

 

Секретар: