П Р О Т О К О Л

 

гр. Хасково, 18.12.2020 година

 

Административен съд Хасково, в публично съдебно заседание на осемнадесети декември през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПЕНКА КОСТОВА

 

При участието на секретаря Мария Койнова

сложи за разглеждане адм.дело № 1017 по описа за 2020 година,

докладвано от Председателя

 

На поименното повикване в 11.20 часа се явиха:

ПРОТЕСТИРАЩАТА СТРАНА ПРОКУРОР В ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА ХАСКОВО – ПЕТЪР МИДОВ, редовно призован за днешното съдебно заседание, с призовка връчена по ел. поща на 13.11.2020г., се представлява от Валентина Радева-Ранчева – прокурор при Окръжна прокуратура - Хасково.

ОТВЕТНИКЪТ ДИРЕКТОР НА РИОСВ – ХАСКОВО, редовно призован за днешното съдебно заседание, с призовка връчена по ел. поща на 13.11.2020г., не се явява и не се представлява.

Съдът докладва: Постъпила по делото молба от инж. Т. А. – директор на Регионална инспекция по околна среда и водите – Хасково с вх.№7467/17.12.2020 г., с която моли делото да бъде отложено за друга дата, тъй като процесуалния представител на РИОСВ – Хасково е в платен годишен отпуск, а предвид спецификата на настоящото дело държи да бъде представлявана в производството от лице с юридическо образование. Към молбата се представя заявление за платен годишен отпуск, ведно със Заповед №ЧР-О-16.12.2020 г. на директора на РИОСВ – Хасково.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА ЕТ “АЛЕКС – КО - А.К.“ гр. София, нередовно призован за днешното съдебно заседание, не се явява. Призовката изпратена до същия е върната в цялост, с отбелязване от връчителя, че посочения адрес е посещаван многократно, оставено е и съобщение на входната врата, но съдебните документи не са потърсени.

Съдът докладва: Постъпила по делото молба по електронната поща на АдмС – Хасково с вх.№7472/17.12.2020 г. от заинтересованата страна, чрез адв. И., в която сочи, че доверителят й е конституиран като заинтересована страна, но предвид обстоятелството, че е нередовно призован, моли делото да бъде отложено за друга дата. В молбата е посочен съдебен адрес, на който да бъде призована заинтересованата страна за следващо съдебно заседание.

ПРОКУРОРЪТ: С оглед така депозираните молби, считам, че е налице пречка за даване ход на делото в днешното съдебно заседание.

Съдът, като взе предвид, че за днешно съдебно заседание заинтересованата страна е нередовно призована, съответно и постъпилата от ответника молба, с която се моли делото да бъде отложено за друга дата, поради невъзможността му да ангажира за днешно съдебно заседание процесуален представител с юридическо образование, намира, че са налице процесуални пречки за даване ход на делото.

Водим от което, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 05.02.2021 г. от 10.00 часа, за която дата протестиращата страна уведомена от съдебно заседание, ответникът уведомен при условията на чл.138, ал.2 от АПК.

Заинтересованата страна да се призове на адрес: гр.София 1756, **********

Заседанието приключи в 11.27 часа.

Протоколът се изготви на 18.12.2020 година.

 

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: 

                                                       

                    

 

                                                                                              Секретар: