П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 10.12.2020 година

 

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на десети декември през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

                                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ: Хайгухи Бодикян

                                                       

При участието на секретаря Ивелина Въжарска

и прокурора……………………………………………………

сложи за разглеждане адм. дело № 801 по описа за 2019 г.

докладвано от съдия Хайгухи Бодикян

на именното повикване в 10:16 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ П.К.К., редовно уведомен за днешното съдебно заседание, не се явява и не се представлява.

Съдът докладва, постъпила по електронната поща на Административен съд – Хасково, молба с вх. №7203/08.12.2020 г. от адв. Г.Г. – пълномощник на жалбоподателя в настоящото производство, в която сочи невъзможност за явяване в днешното съдебно заседание, поради възникнали ангажименти от личен характер, за които ѝ се налага да ползва годишен отпуск за периода от 04.12.2020 г. до 11.12.2020 г. Предвид изложеното, моли делото да бъде отложено за друга дата, както и да ѝ бъде дадена възможност в следващо съдебно заседание да направи доказателствени искания. Към молбата адв. Г. прилага: Удостоверение изх. №349/04.12.2020 г. за платен годишен отпуск, издадено от Адвокатска колегия – Хасково и Пълномощно за преупълномощаване на адв. А.Г..

ОТВЕТНИКЪТ ДИРЕКТОР НА ДИРЕКЦИЯ „ОБЖАЛВАНЕ И ДАНЪЧНО-ОСИГУРИТЕЛНА ПРАКТИКА“ - ПЛОВДИВ, редовно уведомен за днешното съдебно заседание, не изпраща процесуален представител.

Съдът докладва, постъпила по електронната поща на Административен съд – Хасково, молба с вх. №7000/30.11.2020 г. от гл. юрк. С. К. – процесуален представител на ответника в настоящото производство, в която заявява, че не възразява да бъде даден ход на делото в негово отсъствие, няма други доказателствени искания и няма да сочи нови такива, излага съображения по съществото на спора.

СВИДЕТЕЛЯТ М.К.Д., нередовно призована, не се явява.

Призовката, изпратена до същата в Р. И., на адреса посочен от жалбоподателя, е върната в цялост с отбелязване, че лицето е неизвестно на този адрес.

Съдът, като взе предвид постъпилата молба с вх. №7203/08.12.2020 г., от адв. Г.Г. – процесуален представител на жалбоподателя и като съобрази изложеното в същата, намира, че са налице обективни причини да не бъде даден ход на делото в днешното съдебно заседание и същото да бъде отложено за друга дата.

С оглед нередовното призоваване на допуснатия до разпит свидетел М.К.Д., съдът намира, че следва да бъде дадена възможност на процесуалния представител на жалбоподателя да посочи нов адрес за призоваване на същия.

Водим от горното, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И :

     НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на процесуалния представител на жалбоподателя – адв. Г.Г., с оглед нередовната процедура по призоваването на допуснатия по делото свидетел - М.К.Д., да посочи нов адрес в Р. И., на който същата да бъде призована, с оглед явяването ѝ в съдебно заседание и провеждането на разпит.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 11.02.2021 г. от 10:00 часа, за които дата и час страните да се считат за уведомени.

     Заседанието приключи в 10:20 часа.

     Протоколът се изготви на 10.12.2020 г.

 

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

Секретар: