П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 10.12.2020 година

 

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на десети декември през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

                                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ: Хайгухи Бодикян

                                                       

При участието на секретаря Ивелина Въжарска

и прокурора……………………………………………………

сложи за разглеждане адм. дело № 332 по описа за 2020 г.

докладвано от съдия Хайгухи Бодикян

на именното повикване в 10:21 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ К.В.К., редовно уведомена за днешното съдебно заседание, не се явява и не се представлява.

ОТВЕТНИКЪТ ДИРЕКТОР НА ТП НА НОИ - ВАРНА, редовно уведомен за днешното съдебно заседание, не изпраща процесуален представител.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва, че в изпълнение на протоколно Определение на съда от 22.10.2020 г., с което на процесуалния представител на жалбоподателката повторно е указано да представи по делото доказателства, по електронната поща на Административен съд - Хасково е постъпила молба с вх. №6342/30.10.2020 г., в която се сочи, че лицето К.В.К. понастоящем не се намира в трудовоправни отношения с осигурителя „П. ****“ ЕООД и няма достъп до документацията, съхраняваща се в дружеството. Заявява, че проверката от контролните органи на ТП на НОИ – Варна на този осигурител към момента е приключила, счита, че не е необходимо събирането на нови доказателства, изразява становище по съществото на спора.

Съдът намира, че делото не е изяснено от фактическа страна, тъй като Молба-декларация (Заявление-декларация) №2019-34/02.10.2019 г., подадена за периода 25.09.2019 г.-26.06.2020 г., не се съдържа в административната преписка и по заявление на ответника тя се намира при „П. ****“ ЕООД, който към онзи момент е бил работодател и осигурител на жалбоподателката. Съдът е изискал представяне на това доказателство от жалбоподателката, но същата твърди, че не e необходимо събиране на допълнителни доказателства, но изрично не заявява, че няма да се ползва от това доказателствo. Съдът намира, че събирането на това доказателство следва да се извърши по реда на чл. 192 от ГПК във връзка с чл. 144 от АПК, но жалбоподателката не реализира това си процесуално право и не заявява изрично, че няма да се ползва от същото, поради което следва да се уведоми жалбоподателката, че възможността за събиране на Молба-декларация (Заявление-декларация) №2019-34/02.10.2019 г., находяща се при работодателя/осигурителя „П. ****“ ЕООД е единствено в процесуалните ѝ права или същата следва да заяви изрично, че няма да се ползва от това доказателство.

С оглед на изложеното, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ПОСЛЕДНА ВЪЗМОЖНОСТ на жалбоподателката К.В.К. да заяви, в 7-дневен срок от получаване на съобщението, има ли процесуални искания за събиране на доказателства.

УКАЗВА на жалбоподателката К.В.К., че в случай, че не реализира процесуалните си права, делото ще бъде решено при събраните налични доказателства.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 11.02.2021 г. от 10:00 часа, за които дата и час страните да се считат за уведомени.

Заседанието приключи в 10:30 часа.

Протоколът се изготви на 10.12.2020 г.

 

 

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

 

Секретар: