П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 10.12.2020 година

 

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на десети декември през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: Хайгухи Бодикян

                                                       

При участието на секретаря Ивелина Въжарска………………..………

и прокурора ………………………………………………………..…………

сложи за разглеждане адм. дело № 239 по описа за 2020 г. ……..……..

докладвано от съдия Хайгухи Бодикян ………………………………….

на именното повикване в 10:32 часа се явиха: ………………………….

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Д.Н.Д., редовно уведомен от предходно съдебно заседание, се явява лично и с адв. Й.Т., надлежно упълномощена с пълномощно, представено към жалбата.

ОТВЕТНИКЪТ ДИРЕКТОР НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА ДФ „ЗЕМЕДЕЛИЕ“ – ХАСКОВО, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не изпраща процесуален представител.

Адв. Т. – Моля да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Констатира, че: Указание на съда от съдебно заседание, проведено на 22.10.2020 г. за попълване на административната преписка с изрично изброени от съда по опис, писмени доказателства, до настоящия момент, не е изпълнено.

Адв. Т. – Уважаема Госпожо Председател, нашето становище е, че документите, които разпоредихте в миналото съдебно заседание, да бъдат представени, са необходими като съществена част от административната преписка. Едно такова поведение от страна на ответника говори, че той желае по един не особено почтен начин да защити тезата си, като крие документи. Моля да ги задължите, да им наложите някаква глоба или по някакъв начин да ги принудите да представят тези документи, тъй като по тяхна вина делото ще се отложи за трети път.

Съдът намира, че с непредставяне на административната преписка в цялост, ответникът възпрепятства изясняването на делото от фактическа страна, поради което следва, за неизпълнение на изрични указания на съда, да заплати глоба в размер на 50.00 лв., съгласно чл. 92 а от ГПК във вр. с чл. 144 от АПК.

Адв. Т. – Нямам други доказателствени искания на този етап от производството.

За събиране на доказателствата, изрично посочени в Определение на съда от 22.10.2020 г., повторно, изрично указва на ответника необходимостта от събирането им, като същите следва да бъдат представени в 14-дневен срок по делото. В случай, че същите доказателства не бъдат представени по делото, съдът ще наложи и допълнителна санкция за неизпълнение съдебно разпореждане по силата на ЗСВ, поради което на основание чл. 405 от ЗСВ, уведомява ответника, че при повторно  неизпълнение на съдебно разпореждане, ще търпи и санкция по чл. 405 от ЗСВ в размер до 2000.00 лв.

Водим от горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И : 

ОСЪЖДА ответника Директор на Областна Дирекция на ДФ „Земеделие“ – Хасково да заплати глоба в размер на 50.00 лв., съгласно чл. 92 а от ГПК във вр. с чл. 144 от АПК.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 18.02.2021 г. от 10:00 часа, за които дата и час страните да се считат за уведомени.

ДА СЕ ИЗПРАТИ съобщение на ответника с определението на съда.

Заседанието приключи в 10:39 часа.

Протоколът се изготви на 10.12.2020 г.

 

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

Секретар: