П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 20.01.2021 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на двадесети януари две хиляди двадесет и първа година, в състав:

 

                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: ИВА БАЙНОВА

                                          Членове:   ПЕНКА КОСТОВА

                                                            РОСИЦА ЧИРКАЛЕВА

 

 

 

При участието на секретаря Светла Иванова

и  прокурора Николай Трендафилов

сложи за разглеждане АНД (К) № 312 по описа за 2020 година

докладвано от чл. съдия Пенка Костова

на именното повикване в 10:00 часа се явиха:

 

 

ВНОСИТЕЛЯТ НА ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ЗА ВЪЗОБНОВЯВАНЕ НА АНП ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА - ХАСКОВО, редовно призовани за днешното съдебно заседание, се представляват от прокурор Трендафилов.

ОТВЕТНИКЪТ по предложението ОДМВР – ХАСКОВО СЕКТОР „ПЪТНА ПОЛИЦИЯ“, редовно призовани за днешното съдебно заседание не изпраща представител.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА И.Н.К., редовно призован за днешното съдебно заседание чрез процесуалният си представител, не се явява. За него се явява  адв. М., назначен за особен представител на същия с Определение от 19.10.2020г.

ПРОКУРОРЪТ – С назначаването на особения представител няма пречки да бъде даден ход на делото.

Адв. М. – Моля да се даде ход на делото.

Съдът намира, че няма процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, водим от което

                                                           О П Р Е Д Е Л И :

            ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се предложение за възобновяване на АНП на Окръжен прокурор при  Окръжна прокуратура – Хасково.

ПРОКУРОРЪТ – Поддържам предложението. Да се приемат представените с него доказателства. Представям за сведение на съда съдебна практика, каквато е тази в Определение №11542/11.09.2020г. на ВАС по АД №8246/2020г.

Адв. М. – Нямам възражения. Да се приемат доказателствата.

Съдът намира, че следва да приеме като доказателства по делото документите приложени към предложението за възобновяване на АНП, водим от което

                                               О П Р Е Д Е Л И:

ПРИЕМА като доказателство по делото документите приложени към предложението за възобновяване на АНП с вх. №1848/26.03.2020г.

ПРИЛАГА ЗА СВЕДЕНИЕ по делото, представената от прокурор Трендафилов съдебна практика: Определение №11542/11.09.2020г. на ВАС по АД №8246/2020г.

ПРОКУРОРЪТ –Нямам други доказателствени искания.

Адв. М. – Нямам доказателствени искания.

Като взе предвид, че страните не правят искания за събиране на други доказателства, съдът счете делото за изяснено от фактическа страна, поради което

                                                           О П Р Е Д Е Л И:

            ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.   

ПРОКУРОРЪТ – Поддържам искането за възобновяване по причините и на основанията, посочени в него. Съществуват определена категория лица, които макар и с отделни актове на незначителна стойност, биват системно малтретирани от МВР, заради характера на работата. Спазени са всички предпоставки, поради което Окръжният прокурор е направил такова предложение. Налице е противоречива съдебна практика, каквато е тази в Определение №11542/11.09.2020г. на ВАС по АД №8246/2020г., което представих.

Адв.М. – Уважаеми административни съдии, считам, че обстоятелствата по така изяснената фактическа обстановка обосновават условия и предпоставки за възобновяване на административно наказателното производство. Считам, че конкретния случай попада в хипотезата на чл.70 от ЗАНН за възобновяване на АНП. Ето защо, моля същото да бъде възобновено. Моля и да отмените конкретния фиш серия Н №0449694/29.01.2019г., и преписката да бъде върната на ОДМВР – Хасково за ново разглеждане и правилно приложение на ЗДвП.

Моля и за присъждане на възнаграждение за особен представител.

Съдът ще се произнесе с решение в законоустановения срок.

На процесуалния представител на заинтересованата страна да се изплати възнаграждение в размер на 300 /триста/ лева, съобразно внесената от Окръжна прокуратура – Хасково сума.

Заседанието приключи в 10:07 часа.

Протоколът се изготви на  20.01.2021 година.

 

                                                      

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:  

 

 

                                                          

 

    Секретар: