П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 26.01.2021 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на двадесет и шести януари през две хиляди двадесет и първа година, в състав:

 

                                                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ: РОСИЦА ЧИРКАЛЕВА

 

                                  

При участието на секретаря Мария Койнова

и прокурора 

сложи за разглеждане адм. дело № 39 по описа за 2021 година

докладвано от съдия Росица Чиркалева

на именното повикване в 10.00 часа се явиха:

 

                        ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Т.Я.Г., редовно призована за днешното съдебно заседание, с призовка получена на 22.01.2021г. от син на жалбоподателката, същата не се явява.

                        Съдът докладва: От същата е постъпила молба вх.№596/25.01.2021г., ведно с  вносна бележка за заплатен депозит за вещо лице по допусната съдебно-оценителна експертиза. В молбата се сочи невъзможност за явяване в днешното съдебно заседание, но не възразява да се даде ход на делото в нейно отсъствие. Сочи, че поддържа жалбата и иска да се приемат приложените към същата писмени доказателства, не възразява по приемането и на изпратените от ответника писмени доказателства. Иска се, да се даде възможност на вещото лице да извърши експертизата.

                        ОТВЕТНИКЪТ КМЕТ НА ОБЩИНА СВИЛЕНГРАД, редовно призован за днешното съдебно заседание, не се явява и не изпраща представител.

                        Съдът докладва: По делото е постъпил Отговор по жалба вх.№543/22.01.2021г. от ответната страна, в който се изразява становище по съществото на спора.

                        Вещото лице Т.М.М., редовно призована, не се явява.

                        Съдът докладва: От вещото лице М. е постъпила молба с вх.№552/22.01.2021г., с която се сочи невъзможност да представи заключение по назначената съдебно-оценителна експертиза за днешното съдебно заседание, предвид късното получаване на призовката, обема на поставената задача и краткия срок за изготвяне на заключението. Иска се да бъде предоставена възможност за изготвяне на заключението и депозиране по делото, което да бъде отсрочено за друга дата.

                        Съдът намира, че не са налице пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

                        О П Р Е Д Е Л И :

                        ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

                        Докладва се жалба от Т.Я.Г., насочена срещу Заповед №1922/18.12.2020г. на Кмет на Община Свиленград, в частта, с която се определя парично обезщетение в размер на 1598 лева, за отчуждаване на реална част с площ 115м2 от ПИ с идентификатор:65677.701.8430 от КК на гр.Свиленград, в местност „Р***“.

                       

                        Съдът намира, че като доказателства по делото следва да бъдат приети писмените такива във вид на заверен препис, постъпили с придружително писмо вх.№185/18.01.2021г. от административния орган и представляващи административната преписка по издаване на оспорения акт. Намира, че по делото не следва да се приемат приложените такива към жалбата, доколкото същите се представят в незаверен „Вярно с оригинала“ вид, като на жалбоподателката следва да се даде възможност, до датата на следващото съдебно заседание да завери същите, в случай, че желае да се ползва от тях. Намира, че на вещото лице следва да бъде дадена възможност, да изготви и депозира заключение по назначената съдебно-оценителна експертиза, с указание да представи същото не по-късно от 3 дни преди датата на съдебното заседание.

                        Водим от горното, съдът

                        О П Р Е Д Е Л И :

                        ПРИЕМА към доказателствата по делото писмените такива във вид на заверен препис, постъпили с придружително писмо вх.№185/18.01.2021г. от административния орган и представляващи административната преписка по издаване на оспорения акт, под опис в придружителното писмо от 14 пункта и находящи се от л.17 до л.45 по делото.

                        НЕ ПРИЕМА като доказателства по делото приложените към жалбата такива в незаверен вид, като ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на жалбоподателката, до датата на следващото съдебно заседание да завери същите за „Вярно с оригинала“, в случай, че желае да се ползва от тях като доказателства по делото.

                        ДАВА възможност на вещото лице М. да изготви и депозира заключение по назначената съдебно-оценителна експертиза, с указание да представи същото не по-късно от 3 дни преди датата на съдебното заседание.

                        ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 16.02.2021г. от 11.45 часа, за която дата страните да се считат уведомени.

                        Да се уведоми вещото лице за дадената възможност.

                        Заседанието приключи в 10.05 часа.

                        Протоколът се изготви на 26.01.2021 година.    

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

Секретар: