П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 22.01.2021 г.

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на двадесет и втори януари  две хиляди двадесет и първа година в състав:

 

Съдия: Павлина Господинова

 

При участието на секретаря Светла Иванова

сложи за разглеждане адм. дело № 917 по описа за 2020 г.

докладвано от съдията

на именното повикване в 10.45 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ М.Г.Д., редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не се явява. Същият се представлява от адв. З., редовно упълномощен, с представено пълномощно по делото.

ОТВЕТНИКЪТ Директор на РД „Автомобилна администрация“ - Стара Загора към ИААА – София при ИААА към МТИТС, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не се явява и не изпраща процесуален представител.

Адв. З. – Моля за ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание и

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Адв. З. – С оглед на това, че ответната страна и този път не се явява, считам делото за изяснено от фактическа страна.

С оглед становището на явилата се страна, и поради това, че ответната страна не взема становище и не ангажира допълнителни доказателства, съдът намира делото за изяснено от фактическа страна, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

            ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО

            Адв. З. – Моля да отмените заповедта. От събраните документи е ясно, че тя е незаконосъобразна. Заповедта не почива на нищо друго, освен сама на себе си. Т.е няма акт за установяване на административно нарушение. Известно ми е, че свидетелката, която са искали е била в град Харманли, била е извикана в полицията, но тя не е съставила никаква документация. Дори и до сега не се знае къде е свидетелството за правоуправление на моя доверител. В този смисъл Ви моля, поради неспазване на процедурата да отмените заповедта и да постановите решение в този смисъл.

            Съдът ще се произнесе с решение в законния срок.

Заседанието приключи в 10.49 часа.

Протоколът се изготви на 22.01.2021 г.

 

 

 

Съдия:

 

 

 

Секретар: