П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 21.01.2021 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на двадесет и първи януари през две хиляди двадесет и първа година, в състав:

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ВАСИЛКА ЖЕЛЕВА

 

При участието на секретаря Ангелина Латунова

и прокурора

сложи за разглеждане адм. дело № 622 по описа за 2020 година 

докладвано от съдия Василка Желева

на именното повикване в 10:00 часа се явиха:

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ „УКРАБУЛ МЦТ“ ЕООД  – гр. Хасково, уведомени от предходното съдебно заседание, се представляват от адв. М.Г., надлежно упълномощена да ги представлява, с представено по делото пълномощно.

ОТВЕТНИКЪТ по жалбата Директор на Дирекция „Обжалване и данъчно-осигурителна практика“ – Пловдив, уведомен от предходното съдебно заседание, не се явява и не изпраща представител.

От пълномощника на ответника – гл.юрк. Ц.И.Д., е постъпило становище под вх.№6586/11.11.2020 г., с което се представят заверени копия от документи, във връзка със задължението им от предходното съдебно заседание, като се твърди, че страната не разполага с по-четливи копия.

На имейла на съда, подписана с електронен подпис, е постъпила и молба вх.№ 412/18.01.2021 г. от гл.юрк. Д., в която се заявява, че няма възражения да бъде даден ход на делото в днешното съдебно заседание, при липса на процесуални пречки за това, при неявяване на страната и нейния процесуален представител. Същата заявява, че след проверка в деловодството на съда е установила, че по делото не са постъпили заключения по допуснатите съдебно-счетоводна и съдебно-техническа експертизи, моли да бъдат изслушани в следващото съдебно заседание, моли за предоставяне на възможност, при направени доказателствени искания, да се запознае с тях и да изрази становище, алтернативно изразява становище по същество. Претендира юрисконсултско възнаграждение и прави възражение за прекомерност на възнаграждението за един адвокат до минималното такова, определено по реда на Наредба №1/2014 г.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ Н.З.П., редовно призован, се явява лично.

От вещото лице са постъпили молби с входящи номера 501 и 502, и двете от 21.01.2021 г. С първата молба се моли да бъде извинен за непредставяне на заключение по допуснатата съдебно-техническа експертиза, предвид невъзможността му да се запознае с материалите по делото. Вещото лице моли за предоставяне на възможност да представи заключение в следващото съдебно заседание. С втората молба вещото лице моли да се запознае и работи с материалите по делото извън сградата на съда.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ Д.П.Б., редовно призован, не се явява.

От вещото лице е постъпило заявление с вх.№ 471/20.01.2021 г., с което уведомява съда, че от март 2019 г. не е вещо лице, поради започване на работа в държавна институция и не може да поеме експертизата.

Съдът докладва, че с разпореждане от 20.01.2021 г. вещото лице Д.П.Б. е заменено с вещото лице Й.Т.К..

Адв. Г. – Считам, че няма процесуални пречки да бъде даден ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуална пречка за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, водим от което

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Адв. Г. – Госпожо Съдия, не възразявам да се приобщят към доказателствения материал по делото представените от страна на ответника със становището му от 11.11.2020 г. документи, като следва вещото лице да има предвид същите при изготвянето на съдебно-счетоводната експертиза и да каже може ли изобщо тези документи да бъдат разчетени, и информацията от тях може ли да бъде използвана за изготвяне на заключението.

Съдът намира, че следва да приеме като писмени доказателства по делото приложените документи към становище вх.№ 6586/11.11.2020 г. на пълномощника на ответника, които са заверени за вярно с оригинала, но са в недостатъчно четлив вид, като преценка за относимостта им към спора ще бъде направена допълнително.

Водим от горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

ПРИЕМА като писмени доказателства по делото приложените документи към становище вх.№ 6586/11.11.2020 г. на пълномощника на ответника – от лист 563 до лист 571 вкл. от делото.

Адв. Г. – Нямам други искания за събиране на писмени доказателства. В предходното съдебно заседание ни беше дадена възможност за събиране на гласни доказателства, но не можахме да организиране разпита на свидетели за днешното съдебно заседание по две причини. Първата причина е, че управителят на дружеството-жалбоподател отсъства от страната дълго време. Аз се опитах да направя връзка със служители на дружеството и те ми казаха, че единият от свидетелите, който трябва да се яви, не бил в добро здравословно състояние и поради тези причини нямаше как да организиране за днешното съдебно заседание разпита на свидетели. Моля да ни дадете възможност в следващото съдебно заседание да доведем свидетелите, както и дадете възможност на вещите лица да изготвят заключения по назначените по делото експертизи.

Съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на жалбоподателя за следващото съдебно заседание да ангажира гласни доказателства по делото.

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на вещите лица да изготвят заключения по назначените съдебно-счетоводна и съдебно-техническа експертизи.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 15.04.2021 г. от 10:00 часа, за която дата страните и вещото лице Н.П. да се считат уведомени от днес. Да се изпрати призовка на новоназначеното вещо лице Й.К..

Заседанието приключи в 10:10 часа.

Протоколът се изготви на 21.01.2021 година.

 

                                                         

      СЪДИЯ:

 

 

 

      Секретар: