П Р О Т О К О Л

 гр. Хасково, 27.01.2021 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на двадесет и седми януари, през две хиляди двадесет и първа година, в състав:

 

                ПРЕДСЕДАТЕЛ: ИВА БАЙНОВА

        Членове:  ПАВЛИНА ГОСПОДИНОВА

               АНТОАНЕТА МИТРУШЕВА

 

При участието на секретаря Ивелина Въжарска

и прокурора Николай Гугушев

сложи за разглеждане АНД (K) № 1031 по описа за 2020 година

докладвано от Председателя

на именното повикване в 10:11 часа се явиха:

 

КАСАТОРЪТ ДИРЕКЦИЯ „ИНСПЕКЦИЯ ПО ТРУДА“ - ХАСКОВО, редовно призовани за днешното съдебно заседание, се представляват от ст. юрк. Катя Грудева, надлежно упълномощена с пълномощно, представено днес.

ОТВЕТНИКЪТ „КА 1 РЕТРО“ ЕООД – с. О., редовно призовани за днешното съдебно заседание, не изпращат процесуален представител.

От управителя на дружеството, чрез пълномощник – адв. М.Б., е постъпило писмено становище под вх. №633/26.01.2021 г., в което не се възразява по даване ход на делото при липса на процесуални пречки. Не се правят доказателствени искания, излагат се съображения по същество, като се претендира и присъждане на направени разноски.

ЗА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА ХАСКОВО, редовно призовани за днешното съдебно заседание, се явява прокурор Николай Гугушев.

Ст. юрк.  Г. – Да се даде ход на делото.

ПРОКУРОРЪТ – Ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се касационната жалба.

Ст. юрк. Г. – Поддържаме касационната жалба, нямаме други доказателствени искания.

ПРОКУРОРЪТ – Нямам доказателствени искания.

Съдът, като взе предвид, че не се правят искания за събиране на други доказателства, счете делото за изяснено от фактическа и правна страна, и

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

Ст. юрк. Г. – Уважаеми административни Съдии, моля да постановите решение, с което да отмените решението на РС – Хасково, като неправилно и незаконосъобразно, и да издадете друго такова, с което да потвърдите наказателното постановление, като правилно и законосъобразно по съображения, подробно изложени в касационната жалба. В случай, че решите да уважите същата, моля да ни присъдите юрисконсултско възнаграждение, а в случай, че оставите решението в сила и счетете, че касационната жалба е неоснователна, моля да присъдите разноски на ответника в минимален размер.

ПРОКУРОРЪТ – Уважаеми административни Съдии, считам касационната жалба за неоснователна. Въззивният съд, правилно е отбелязал, че административнонаказващият орган, не е доказал вмененото на нарушителя административно нарушение, дори е обяснил основните разлики между трудовия и гражданския договори, за което не е бил длъжен, но решението в този смисъл, наистина се отличава с пълнота. Моля да оставите в сила въззивното решение, като правилно обосновано и законосъобразно.

Съдът ще се произнесе с решение в законоустановения срок.

Заседанието приключи в 10:13 часа.

Протоколът се изготви на 27.01.2021 година.

 

 

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

  Секретар: