П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 26.01.2021 г.

 

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на двадесет и шести януари две хиляди двадесет и първа година в състав:

 

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: Цветомира Димитрова

                                                       

При участието на секретаря Йорданка Попова…………………………

и прокурора:………………………………………………………………….

сложи за разглеждане адм. дело № 238 по описа за 2020 г. … ……….

докладвано от съдия Цветомира Димитрова ………………………..…

на именното повикване в 10:00 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ И.Г.П., редовно призован, не се явява. Същият се представлява от адв.Т.В., надлежно упълномощена по делото.

ОТВЕТНИКЪТ Началник СГКК, гр.Хасково, редовно призован, не се явява и не изпраща процесуален представител.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА Д.К.М., редовно призована, не се явява и не изпраща процесуален представител.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА А.Й.К., редовно призована, не се явява и не изпраща процесуален представител.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА Г.Й.М., нередовно призован, не се явява. Призовката, изпратена до същия, е върната в цялост с отбелязване на длъжностното лице по връчванията, че получателят е напуснал адреса и същият пребивава на нов адрес, находящ се в гр.С., ул.„С.“ №*, като сведенията са получени лично от адресата по  посочен от длъжностното лице мобилен номер. Изготвени са служебни справки за постоянен и настоящ адрес като съдът е разпоредил заинтересованата страна да се призове на установения от длъжностното лице по връчванията нов адрес, доколкото от справките за постоянен и настоящ адрес не се установява адрес, различен от този, за който първоначално са били налице данни в настоящото производство. Изпратената втора призовка до заинтересованата страна Г.М. отново е върната в цялост с отбелязване на длъжностното лице по връчванията, че на съответния адрес се намира жилищна сграда на четири етажа с по три апартамента на етаж, като има и осем магазина, на информационното табло има списък на живеещите като лице с имена Г.М. няма. С разпореждане на съда от 19.01.2021 г. е разпоредено заинтересованата страна да се призове на телефонния номер, удостоверен от длъжностното лице по връчванията в призовка №4724 по делото. Призоваването по телефона е осъществено на 19.01.2021 г., като в разговора по телефона, видно от обективираното в съответен протокол от същата дата на съдебен деловодител при АдмС – Хасково, заинтересованата страна е уточнила пълния адрес, на който пребивава в момента.

Адв.В. – Моля да приемете, че заинтересованата страна Г.М. е редовно уведомен по телефона на 19.01.2021 г., след като съдът е направил достатъчно усилия да го призове на адрес, който се оказва неговият настоящ и постоянен адрес. Не считам, че в случая следва да се спазва 7-дневен срок, тъй като уведомяването е на 19.01.2021 г., а днес е 26.01.2021 г. – формално погледнато седем дена не са изтекли, тъй като не се намираме в първо съдебно заседание и вече по това дело Г.М. е редовно призоваван. По мое мнение делото е редовно и моля да дадете ход.

Съдът намира, че ход на делото в днешното съдебно заседание не следва да бъде даден, поради наличие на абсолютна процесуална пречка, а имено нередовното призоваване на заинтересованата страна Г.М., предвид обстоятелството, че към настоящия момент не е изтекъл законоустановеният 7-дневен срок за призоваване на лицето. Същият е призован на 19.01.2021 г. и седмият ден за редовното му призоваване изтича на днешна дата -26.01.2021 г. Предвид това и за да не бъде затруднено правото на защита на тази страна, съдът намира, че не следва да дава ход на делото в днешното съдебно заседание и следва да отложи същото за друга дата и час, за която редовно уведомените за днешното съдебно заседание страни следва да бъдат счетени за редовно уведомени като следва отново да се призове заинтересованата страна Г.Й.М., както на установения по делото нов пълен адрес, на който пребивава в момента – гр.С., ул.„С.“ №*, ет.*, ап.*, така и на установения по делото негов телефон, като в съобщението до заинтересованата страна следва да бъде указано, че в случай, че желае призовките и съобщенията, изпращани до него, да бъдат получавани на друг различен адрес или от съдебен адресат това изрично следва да бъде посочено в писмена молба, представена по делото.

Водим от което съдът

О П Р Е Д Е Л И :

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА  делото за 02.03.2021 г. от 10:00 часа, за която дата и час редовно призованите за днешното съдебно заседание страни да се считат за редовно уведомени.

Да се призове отново заинтересованата страна Г.Й.М. както на новоустановения по делото адрес гр.С., ул.„С.“ №*, ет.*, ап.*, така и на телефон ***. В съобщението до заинтересованата страна и призоваването по телефона изрично да се посочи, че в случай, че желае призовките и книжата, изпращани до него по делото да бъдат получавани на друг различен адрес или от съдебен адресат това изрично да бъде посочено от него в писмена молба, представена в съда по делото.

Заседанието приключи в 10:09 часа.

Протоколът се изготви на 26.01.2021 г.

 

 

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

 

Секретар: