П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 02.02.2021 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на втори февруари през две хиляди двадесет и първа година, в състав:

 

                                                               ПРЕДСЕДАТЕЛ:  Антоанета Митрушева

 

При участието на секретаря Ангелина Латунова

и прокурора

сложи за разглеждане адм. дело № 675 по описа за 2020 година

докладвано от съдия Антоанета Митрушева

на именното повикване в 10:20 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ К.А.С., уведомен от предходното съдебно заседание, не се явява и не изпраща процесуален представител.

ОТВЕТНИКЪТ по жалбата Директор на Агенция „Митници“ към Министерство на финансите, уведомен от предходното съдебно заседание, се представлява от гл. юрк. Д. Й., надлежно упълномощена, с представено в днешното съдебно заседание пълномощно.

 

По хода на делото:

Юрк. Й.  – Да се даде ход на делото.

 

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, мотивиран от което

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва, че във връзка с назначената в предходното съдебно заседание съдебно-икономическа експертиза по делото е постъпила молба с вх.№ 595/25.01.2021 г. от адв. А.Й., с която се представя вносна бележка за заплатен депозит за вещо лице по назначената експертиза. Предвид неспазването на срока, даден на жалбоподателя за внасянето на определения депозит за експертизата, вещото лице Е.А.В. не е било уведомено за поставената му задача, нито призовано за днешното съдебно заседание. 

Юрк. Й.  – Считам, че такава експертиза не е необходима, но след като е допусната, би следвало да се даде възможност на вещото лице да изготви заключение, макар че предвид неспазването на срока за внасяне на депозита, предоставям на съда да прецени дали може да се уважи искането за експертиза. Нови доказателствени искания няма да правя. Няма да представям нови доказателства.

 

Съдът намира, че доколкото определеният депозит за вещо лице по назначената съдебно-икономическа експертиза е внесен, то следва да бъде дадена възможност на вещото лице да изготви заключение. Мотивиран от горното, съдът

 

                                               О П Р Е Д Е Л И :

 

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на вещото лице Е.А.В., след като се запознае с материалите по делото и извърши съответните проверки, да изготви заключение по поставените въпроси към назначената по делото съдебно-икономическа експертиза.

 

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 23.03.2021 г. от 11:15 часа, за която дата страните да се считат уведомени от днес. Да се призове вещото лице.

 

Заседанието приключи в 11:25 часа.

Протоколът се изготви на 02.02.2021 година.

 

 

 

 

                                                          

                                                                                  СЪДИЯ:

 

 

 

                                                                                  Секретар: