П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 02.02.2021 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на втори февруари през две хиляди двадесет и първа година, в състав:

 

                                                               ПРЕДСЕДАТЕЛ:  Антоанета Митрушева

 

При участието на секретаря Ангелина Латунова

и прокурора

сложи за разглеждане адм. дело № 1063 по описа за 2020 година

докладвано от съдия Антоанета Митрушева

на именното повикване в 10:40 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ А.П.С., редовно призован за днешното съдебно заседание, не се явява. За него се явява адв. Ц.А., надлежно упълномощена, с представено в днешното съдебно заседание пълномощно.

ОТВЕТНИКЪТ Кмет на Община Свиленград, редовно призован за днешното съдебно заседание, се представлява от юрк. М.Д., надлежно упълномощен, с представено в днешното съдебно заседание пълномощно.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ Т.М.М., редовно призована, не се явява.

Постъпила е молба с вх.№ 759/01.02.2021 г. от вещото лице, която съдът докладва.

 

По хода на делото:  

Адв. А. – С оглед постъпилата молба от вещото лице считам, че не следва да се дава ход на делото, тъй като оценката от вещото лице е важна за решаване на делото.

Юрк. Д. – Да не се дава ход на делото.

           

С оглед редовното призоваване на страните, съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, мотивиран от което

 

                                                           О П Р Е Д Е Л И :

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се постъпилата жалба, насочена против Заповед 1161/31.08.2020 г. на Кмета на Община Свиленград.

Докладва, че по делото с писмо вх.№ 6718/17.11.2020 г. е постъпила административна преписка по издаване на оспорения административен акт.

Докладва, че по делото е постъпил и писмен отговор с вх.№ 7623/29.12.2020 г. от арх. А.К. – Кмет на Община Свиленград.

 

Адв. А. – Поддържам жалбата. Да се приемат приложените по делото писмени доказателства. Да се даде възможност на вещото лице да изготви заключение по назначената съдебно-оценителна експертиза. Нямам други доказателствени искания.

Юрк. Д. – Считам подадената жалба за изцяло неоснователна. Поддържам подадения отговор по жалбата. Да се приеме изпратената административна преписка. Нямам други доказателствени искания на този етап от производството.

Съдът намира, че следва да приеме като писмени доказателства по делото изпратените с придружително писмо вх.№ 6718/17.11.2020 г. документи, представляващи административната преписка по издаване на оспорената Заповед № 1161/31.08.2020 г. на Кмета на Община Свиленград, както и да бъде дадена възможност на вещото лице Т.М.М. да изготви заключение по назначената по делото съдебно-оценителна експертиза.

Мотивиран от горното, съдът

 

                                               О П Р Е Д Е Л И :

 

ПРИЕМА като писмени доказателства по делото изпратените с придружително писмо вх.№ 6718/17.11.2020 г. документи, представляващи административната преписка по издаване на оспорената Заповед 1161/31.08.2020 г. на Кмета на Община Свиленград.

 

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на вещото лице Т.М.М. да изготви заключение по назначената по делото съдебно-оценителна експертиза.

 

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 25.02.2021 г. от 10:15 часа, за която дата страните да се считат уведомени от днес. Да се призове вещото лице.

 

Заседанието приключи в 10:45 часа.

Протоколът се изготви на 02.02.2021 година.

 

 

 

СЪДИЯ:

 

                                                                                                         

Секретар: