П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 02.02.2021 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на втори февруари през две хиляди двадесет и първа година, в състав:

 

                                                               ПРЕДСЕДАТЕЛ:  Антоанета Митрушева

 

При участието на секретаря Ангелина Латунова

и прокурора

сложи за разглеждане адм. дело № 326 по описа за 2020 година

докладвано от съдия Антоанета Митрушева

на именното повикване в 11:10 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ М.Ю.Ю., редовно уведомен от предходно съдебно заседание, се явява лично и с адв. М.Ф., надлежно упълномощена да го представлява, с приложено по делото пълномощно.

ОТВЕТНИКЪТ Директор на Дирекция „Обжалване и данъчно-осигурителна практика“ - Пловдив, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не изпраща процесуален представител.

Постъпила е молба с вх. № 732/29.01.2021 г. от Д.К., в качеството ѝ на главен юрисконсулт в Дирекция „Обжалване и данъчно-осигурителна практика“ – Пловдив, която съдът докладва в частта по отношение хода на делото.

СВИДЕТЕЛЯТ А.М.Р., при режим на довеждане, се явява лично.

СВИДЕТЕЛЯТ В.Р.Х., при режим на довеждане, не се явява.

СВИДЕТЕЛЯТ М.М.М., при режим на довеждане, не се явява.

 

По хода на делото:  

Адв. Ф. – Моля да бъде даден ход на делото.

           

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, мотивиран от което

 

                                                           О П Р Е Д Е Л И :

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

 

Свидетелят А.М.Р. се отстрани от съдебната зала.

 

Докладва се постъпила молба с вх.№ 743/29.01.2021 г. от адв. М.Ф., към която са приложени частични извлечения от личната банкова сметка ***, в легализиран превод на български език.

Докладва се постъпила молба с вх. № 732/29.01.2021 г. от Д.К. в частта по същество.

 

Адв. Ф. – Уважаема госпожо Председател, както докладвахте, аз съм представила с молба извлечения от холандската банкова сметка ***. Това не е пълната разпечатка за годините и единствената причина, за да не е пълната разпечатка, е за да можем да извършим превода, а и с оглед размера на възнаграждението на преводача. Тези документи ги представям, с оглед заявеното от свидетелката в предходното съдебно заседание, а именно дъщерята на моя доверител, че освен в брой моят доверител е получавал от нея част от средствата по банков път, по неговата банкова сметка. *** вижда, че има такива трансфери по тези сметки между дъщеря му и моя доверител. Не възразявам да се даде възможност на пълномощника на ответника да се запознае с тези документи, които сме представили.

По отношение на свидетелите, днес водим единия от тях. Поради обективна невъзможност другите двама не могат да дойдат за разпит в днешното съдебно заседание. Ако делото бъде отложено за друга дата, с оглед становището по доказателствата от процесуалния представител на ответника, моля, ако свидетелите успеят тогава и има обективна възможност да ги доведем за следващото съдебно заседание, да не бъдат заличавани от списъка на свидетелите. Ако съдът няма да уважи искането на ответника за запознаване с доказателствата, то нека свидетелите да бъдат заличени.

 

Като взе предвид становищата на страните, съдът намери, че следва да бъде дадена възможност на ответната страна да изрази становище по представените извлечения от личната банкова сметка ***. В тази връзка следва да бъде уважено и направеното от процесуалния представител на жалбоподателя искане за незаличаване на свидетелите, които не се явяват в днешното съдебно заседание и за предоставяне на възможност същите да бъдат разпитани в следващото съдебно заседание.

Мотивиран от горното, съдът

 

                                               О П Р Е Д Е Л И:

 

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на ответника да се запознае с представените извлечения от личната банкова сметка *** тяхното приемане.

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на жалбоподателя да води за разпит допуснатите свидетели В.Р.Х. и М.М.М. в следващото съдебно заседание.

 

Адв. Ф. – Нямам други искания преди разпита на свидетеля.

 

Свидетелят А.М.Р. се въведе в съдебната зала.

Пристъпи се към снемане самоличността и разпит на свидетеля.

СВИДЕТЕЛЯТ А.М.Р. - /Снета самоличност/. Предупреден за отговорността по чл. 290 от НК. Обещава да говори истината.

СВИДЕТЕЛЯТ А.М.Р. - Известно ми е за какво се води делото. Аз знам всичко за М., ние сме първи братовчеди. Той до преди две години беше в Х., там работеше. Той беше там с жена си и дъщеря си, и те работиха там. Докато той беше там, ми е пращал пари по банковата сметка, за да ги съхраня, защото той като тегли много пари, му удържат от банката. Това беше през 2015 г. Той после си изкара негова банкова сметка ***. М. ми изпращаше парите от холандската си сметка. Моята сметка беше в ОББ. След като той се върнеше тука, аз си му давах парите. Той често пътуваше. Той пращаше парите за строежа си тука. И по шофьори ми е пращал пари. Аз парите ги държах в къщи, в касата. Освен на мене знам, че е изпращал пари и на сестрата на жена му, и тя е тука, даже сме комшии. Ще Ви излъжа как се казва тя, С. май беше. Мисля, че и на нея по банков път е пращал парите. Сумите, които ми е изпращал бяха 2000 евро, 3000 евро, поне през 2-3 месеца пращаше пари. Това бяха негови пари, които ми пращаше и аз имах ангажимент да ги получа в Б. и той като си дойде, да му ги дам. Сигурно и той като си е идвал, си е носил пари, не ми е споделял. Даже и на негов приятел е пращал пари по банкова сметка. ***.

Той ми изпращаше тези пари за строежа му. Той не можеше да тегли от неговата сметка, защото му удържат много пари в банката, заради таксите. После си отвори негова сметка и си пращаше парите на неговата сметка. След 2015 г. той повече не ми е изпращал пари. Неговата сметка мисля, че пак в ОББ беше и си пращаше парите на неговата сметка.

Адв. Ф. – Нямам повече въпроси към свидетеля.

Свидетелят се освободи.

 

Адв. Ф. – Нямам други искания на този етап от производството.

 

Съдът намира, че делото следва да бъде отложено за друга дата и час, мотивиран от което

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 23.03.2021 г. от 10:15 часа, за която дата страните да се считат уведомени от днес. Свидетелите В.Р.Х. и М.М.М. - при режим на довеждане от страна на жалбоподателя.

 

Заседанието приключи в 11:22 часа.

            Протоколът се изготви на 02.02.2021 година.

 

 

 

                                               СЪДИЯ:

 

                                                                                                          Секретар: