П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 02.02.2021 г.

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на втори февруари две хиляди двадесет и първа година в състав:

 

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: Цветомира Димитрова

                                                       

При участието на секретаря Йорданка Попова ……………………...…

и прокурора ……………………………………………………………….....

сложи за разглеждане адм. дело № 458 по описа за 2020 г. ……………

докладвано от съдия Цветомира Димитрова ………………………..….

на именното повикване в 10:10 часа се явиха: ………………………….

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛИТЕ М.Ш.А., Х.Ш.Ю., И.К.К., Н.Ш.Х., С.Ш.Х., редовно уведомени от предходно съдебно заседание, не се явяват. Същите се представляват от адв.И.И., надлежно упълномощен по делото.

ОТВЕТНИКЪТ Кмет на Община Стамболово, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не се явява и не изпраща процесуален представител.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА Х.С.Ю., редовно призована по реда на чл.137, ал.4 от АПК във вр. с чл.18а, ал.9 от АПК, не се явява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА И.Ю.Х., редовно призован по реда на чл.137, ал.4 от АПК във вр. с чл.18а, ал.9 от АПК, не се явява.

Адв.И. – Г-жо съдия, с  оглед обстоятелството и Вашето определение за назначаване на особени представители на двете заинтересовани страни и последното определение за внасяне на такса от по 700 лв. за назначаването на особен представител на всяка една от заинтересованите страни, представям две вносни бележки, с които сме внесли изискуемите суми. Считам, че следва да изпратите искане до адвокатска колегия, да се назначат колегите и тогава да продължим процеса по делото. Да не се дава ход на делото в днешното съдебно заседание.

По хода на делото съдът намира следното:

С разпореждания  на съда от 15.01.2021 г. и като е взел предвид, че заинтересованите в настоящото производство страни Х.С.Ю. и И.Ю.Х. са били редовно призовани чрез залепване на уведомление по реда на чл.137, ал.4 от АПК във вр. с чл.18а, ал.9 от АПК, е разпоредено съобщенията да се приложат по делото и е определен депозит в размер от по 900 лв. за назначаване на особен представител на всяка от двете заинтересовани страни, като  същия да бъде внесен от жалбоподателите в 10-дневен срок, считано от съобщението на съда. В указания срок и след постъпила молба от жалбоподателите, действащи чрез процесуалния си представител, с разпореждане на съда от 27.01.2021 г. е намален размерът на възнаграждението за особените  представители на двете заинтересовани страни от 900 лв. на 700 лв., като е указано възнаграждението да бъде заплатено в 3-дневен срок от съобщението по сметка на АдмС – Хасково. Това разпореждане на съда е съобщено на процесуалния представител на жалбоподателите на 01.02.2021 г. като в днешното съдебно заседание се представят доказателства за внасяне на определения депозит по сметка на съда. Предвид това ще следва да се уведоми Адвокатска колегия – Хасково за определяне на адвокат, който да бъде назначен за особен представител на заинтересованата страна Х.С.Ю., както и за определяне на адвокат, който да бъде назначен за особен представител на заинтересованата страна И.Ю.Х., като същите процесуални представители, след назначаването им за такива с определение на съда, ще следва да бъдат уведомени за следващото съдебно заседание.

С оглед необходимостта от назначаване на особени процесуални представители на двете заинтересовани страни, съдът намира, че ход на делото в днешното съдебно заседание не следва да бъде даден, за да не бъде затруднено правото на защита на същите и делото следва да бъде отложено за друга дата и час.

Водим от което

О П Р Е Д Е Л И :

ДА СЕ УВЕДОМИ Адвокатска колегия – Хасково за определяне на адвокат, който да бъде назначен за особен представител на заинтересованата страна Х.С.Ю., както и за определяне на адвокат, който да бъде назначен за особен представител на заинтересованата страна И.Ю.Х.. Така определените от Адвокатска колегия – Хасково особени представители, след назначаването им от съда, да бъдат уведомени за датата на следващото съдебно заседание.

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА същото за 02.03.2021 г. от 10:20 часа, за която дата и час редовно призованите и редовно уведомените страни да се считат уведомени от днес.

Да се изпрати уведомление до Адвокатска колегия – Хасково.

Заседанието приключи в 10:17 часа.

Протоколът се изготви на 02.02.2021 г.

 

 

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

Секретар: