П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 03.02.2021 г.

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на трети февруари две хиляди двадесет и първа година в състав:

 

                               ПРЕДСЕДАТЕЛ: ВАСИЛКА ЖЕЛЕВА

        Членове: ПЕНКА КОСТОВА

                                               РОСИЦА ЧИРКАЛЕВА-ИВАНОВА

 

При участието на секретаря Йорданка Попова

и прокурора Невена Владимирова

сложи за разглеждане АНД (К) № 25 по описа за 2021 г.

докладвано от член - съдия П.Костова

на именното повикване в 11:17 часа се явиха:

 

КАСАТОРЪТ К.Й.Т., редовно призован за днешното съдебно заседание, не се явява. За него се явява адв. М.Т., надлежно упълномощен да го представлява, с представено по делото пълномощно за процесуално представителство.

ОТВЕТНИКЪТ ОД на МВР – Хасково, редовно призован за днешното съдебно заседание, не изпраща процесуален представител.

ЗА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – ХАСКОВО, редовно призовани за днешното съдебно заседание, се явява прокурорът Невена Владимирова.

Адв. Т. – Да се даде ход на делото.

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се касационната жалба.

Адв. Т. – Поддържам касационната жалба. Нямам искания за събиране на нови доказателства. Считам делото за изяснено.

ПРОКУРОРЪТ – Нямам доказателствени искания.

Съдът като взе предвид, че страните не правят искания за събиране на други доказателства, счита делото за изяснено от фактическа страна, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

Адв. Т. – Уважаеми административни Съдии, ще моля да ми дадете срок за представяне на писмена защита по делото, но искам само да Ви насоча вниманието към няколко неща по отношение на процеса в Районен съд – Димитровград. Откритото съдебно заседание се проведе в зала, в която присъствах сам. На мястото на съдията имаше монитор, като съдията си беше в кабинета. Попитах съдията дали се записва протоколът, тъй като нямаше съдебен секретар и съдията ми отговори, че се записва, но на въпроса ми „От кого?“, не ми отговори. Тъй като на края на съдебното дело исках да си представя списъка с разноски, попитах съдията как да ги входирам по делото, тъй като явно делото не е при мен, не е в същата зала, и той ми каза да ги оставя някъде. Аз го попитах, ако бяха доказателства по делото, как ще се опазят те, тъй като след мене има други дела, всеки след мен влиза в съдебната зала и може да си ги вземе. Не ми беше отговорено на този въпрос. След това поисках от Председателя на РС – Димитровград копие от заповедта за това какъв е редът на разглеждането на делата, но такава не ми беше предоставена. Както виждате, аз съм оспорвал приемането на доказателства в протокола, но това не е отразено. Отразено е само в пледирането ми. Такъв беше процесът в Димитровград. Моля за срок за представяне на писмена защита по същество.

ПРОКУРОРЪТ – Уважаеми административни Съдии, оспорвам касационната жалба. Считам същата за неоснователна, а атакувания с нея съдебен акт за правилен и законосъобразен, поради което ще Ви моля да бъде оставен в сила.

Съдът дава 3-дневен срок, считано от днес, на пълномощника на касатора за представяне на писмени бележки по делото.

Съдът ще се произнесе с решение в законния срок.

Заседанието приключи в 11:21 часа.

Протоколът се изготви на 03.02.2021 г.

 

 

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

 

 

Секретар: