П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 05.02.2021 г.

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на пети февруари две хиляди двадесет и първа година в състав:

 

Съдия: Павлина Господинова

 

При участието на секретаря Светла Иванова

сложи за разглеждане адм. дело № 975 по описа за 2020 г.

докладвано от съдията

на именното повикване в 10.00 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Д.Г.Г., редовно уведомен от предходно съдебно заседание чрез процесуален представител, не се явява. Същият се представлява от адв. Г., редовно упълномощена с пълномощно представено по делото.

ОТВЕТНИКЪТ Директор на ОД при МВР - Хасково, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не изпраща процесуален представител.

Адв. Г. – Моля за ход на делото.

Съдът намира, че няма процесуална пречка да се даде ход на делото, в днешното съдебно заседание, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се жалбата.

Докладва постъпилата административна преписка.

Адв. Г. – Поддържам жалбата. Не възразявам да се приемат като доказателства документите от дисциплинарната преписка. За сведение на съда представям два броя извлечения от АИС АНД на сектор „ПП“ с оглед на това да обоснова доказателственото си искане за събиране на гласни доказателства. Тези извлечения са примерни извадки. От едното от тях се вижда, че при въвеждането на регистриран автомобил, каква информация е достъпна за младши автоконтрольора, т.е., че излизат данни за застраховка, за издирване, за технически преглед. Другото извлечение показва какво изписва системата, когато едно МПС е с прекратена регистрация, и когато се обследва въпроса за МПС-то и гражданската отговорност, са необходими други  действия, за да бъде допълнително проверено дали този автомобил е с прекратена регистрация. Трябва автоконтрольорът да установи, че няма данни за регистрация и да направи справка чрез оперативния дежурен в РУ. Само оперативните дежурни имат достъп до тази графа- справки-подменю КАТ-дори по делото има такова писмо. Тези снимки, които представям не касаят случая. Те са направени произволно, за да може да бъде онагледена цялата процедура при съставянето на фишове, подобни на този, който е процесен за днешното дело. За това моля да бъде допуснат свидетел-лицето Б. П. Р., който да бъде призован по месторабота в ***. Той ще установи, какви са действията, които автоконтрольорите извършват при правене на справка при проверявано МПС и как процедират в случаите, когато за това МПС няма регистрация; кой прави справката и кой има достъп до това подменю в АИС за да се извърши необходимата справка.

Съдът намира, че следва по делото да бъде приложена така постъпилата от  административния орган преписка от 30.10.2020г., като бъдат приети като писмени  доказателства по делото всички съдържащи се в нея документи. Като доказателство следва да бъдат приложени и представените в днешното съдебно заседание снимки от система АИС в онлайн режим, обозначени като текущ потребител Б. П. Р. и текущ потребител  Д.Г.Г.. Следва да бъде уважено искането за ангажиране на гласни доказателства като лицето Б. П. Р.  бъде допуснат като свидетел и бъде призован на адрес по месторабота. С оглед на изложеното, съдът

                                               О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЛАГА по делото административната преписка, постъпила в съда с писмо вх.№ 6338/30.10.2020г.

ПРИЕМА като писмени доказателство по делото, всички съдържащи се в преписката документи съобразно опис от 55 пункта и находящи се от л.19 до л.123 включително по делото.

ПРИЛАГА по делото две снимки извлечения от онлайн режим АИС на сектор „ПП“ обозначени като: проверка на МПС с текущ потребител Б. П. Р. и проверка на МПС с текущ потребител Д.Г.Г..

ДОПУСКА до разпит свидетеля Б. П. Р. за следващо съдебно заседание, като лицето се призове на адрес по месторабота в ***.

ОТЛАГА И НАСРОЧВА делото за 19.03.2021г. от 10:10часа, за която дата страните да се считат  уведомени.

Заседанието приключи в 10.06 часа.

Протоколът се изготви на 05.02.2021 г.

 

                                                          

 

 

 

 

 

 

Съдия:

 

 

 

Секретар: