П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 09.02.2021 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на девети февруари през две хиляди двадесет и първа година, в състав:

 

                                                               ПРЕДСЕДАТЕЛ:  Антоанета Митрушева

                                                                                 

При участието на секретаря Ангелина Латунова

и прокурора

сложи за разглеждане адм. дело № 782 по описа за 2020 година

докладвано от съдия Антоанета Митрушева

на именното повикване в 10:20 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Ж.Р.И., уведомен от предходното съдебно заседание, не се явява. Същият се представлява от адв. Г., надлежно упълномощена по делото.

ОТВЕТНИКЪТ ДИРЕКТОР НА ОД НА МВР - ХАСКОВО, уведомен от предходното съдебно заседание, не изпраща процесуален представител.

 

По хода на делото:  

Адв. Г. – Моля да дадете ход на делото.

 

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, мотивиран от което

 

                                                           О П Р Е Д Е Л И :

                       

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се постъпилото писмо с вх.№ 7616/29.12.2020 г. от Началник на РУ-Харманли, в което се посочва, че за месец април 2020 г. за лек автомобил  „***“ с рег. № *** има издадена една пътна книжка серия ЕВ № 415096. За същия месец не е издавана друга допълнителна пътна книжка.

Докладва се и постъпилото писмо с вх.№ 148/07.01.2021 г. на Директор на ОДМВР – Хасково, с което се предоставя заверено копие на справка рег.№ 272р-30439/30.12.2020 г. от Началник група „Оперативна дежурна част“ при ОДМВР – Хасково, ведно с приложени към същата заверени копия на документи.

 

Адв. Г. – Госпожо Председател, запозната съм с постъпилите по делото документи и не възразявам същите да се приобщят към доказателствения материал по делото. В допълнение Ви представям копие от маршрутна книжка, отнасяща се за м. април 2020 г., която маршрутна книжка е документ на РУ - Харманли, представен по адм. дело № 638/2020 г. на АдмС – Хасково, поради което обстоятелство, същата ми е служебно известна. Заявявам на съда, че представям тази книжка за информация, с оглед на обстоятелството, че същата съдържа данни, които видимо се разминават с данните от представената по делото маршрутна книжка, което пък е една индикация за противоречивата позиция на наказващия орган, досежно твърдението за извършено нарушение на посочените в заповедта дати. Считам, че противоречивото съдържание на двете книжки още веднъж разколебава доказването на насрещната страна и прави видимо нагласена позицията на комисията, изложена в справката от дисциплинарната проверка. Считам, че този документ няма да навреди на делото и макар, че не е от толкова съществено значение все пак е относим към спора и съдът може да го цени с оглед на останалите доказателства.

Заявявам, че нямам искания за събиране на допълнителни доказателства по делото. Считам, че не следва да се полагат допълнителни усилия за задължаване на ответника да представи данни и евентуално в писмен вид сведения, снети от началника на РУ – Харманли – П. М., тъй като непредставянето на такива, води до извода, че същите не са налице, още повече, че ответникът е отговорил, с представените пред Вас писма и документи и очевидно не е представил такива документи, тъй като не разполага в такива. Нямам други искания.

 

Съдът намира, че като писмени доказателства по делото следва да бъдат приети писмо с вх.№ 7616/29.12.2020 г. от Началник на РУ-Харманли, приложените към писмо с вх.№ 148/07.01.2021 г. на Директор на ОДМВР – Хасково документи, както и представеното в днешното съдебно заседание от процесуалния представител на жалбоподателя извлечение от пътна книжка и като взе предвид, че страните нямат искания за събиране на нови доказателства и предвид събрания доказателствен материал  намира, че делото е изяснено от правна и фактическа страна, поради което следва да бъде даден ход по същество.

            Мотивиран от горното, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ПРИЕМА като писмени доказателства по делото следните документи:  писмо с вх.№ 7616/29.12.2020 г. от Началник на РУ-Харманли; заверено копие на справка рег.№ 272р-30439/30.12.2020 г. от Началник група „Оперативна дежурна част“ при ОДМВР – Хасково; извлечение от дневник за получени и предадени сигнали и разпореждания ОДЧ на ОДМВР – Хасково с вх.№ 272р-25345/31.12.2018 г.; електронни картони /сигнали/ - 4 л. и извлечение от пътна книжка.

 

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

Адв. Г. – Госпожо Председател, считам, че както от формална страна, така и по същество, се доказа в настоящия процес, че оспорената пред Вас заповед е незаконосъобразна, поради което Ви моля да се произнесете с решение в искания от жалбоподателя смисъл. Моля Ви с решението да осъдите ответника да заплати разноските по делото на жалбоподателя, за които Ви представям списък. Моля да ми дадете подходящ срок за изготвяне на писмени бележки по съществото на делото.

 

Съдът дава възможност на процесуалния представител на жалбоподателя да представи писмени бележки по делото в едноседмичен срок от днес.

 

Съдът ще се произнесе с решение в законоустановения срок.

 

Заседанието приключи в 10:27 часа.

Протоколът се изготви на 09.02.2021 година.

 

 

СЪДИЯ:

 

                                                                                                         

Секретар: