П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 11.02.2021 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на единадесети февруари през две хиляди двадесет и първа година, в състав:

 

                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ:  ИВА БАЙНОВА

                                                               Членове:        

 

                                  

При участието на секретаря Дорета Атанасова

и  прокурора 

сложи за разглеждане адм. дело № 332 по описа за 2020 година 

докладвано от съдия Ива Байнова

на именното повикване в 10.00 часа се явиха:

 

            ЖАЛБОПОДАТЕЛКАТА К.В.К., уведомена от предходното съдебно заседание, не се явява.

                        ОТВЕТНИКЪТ ПО ЖАЛБАТА ДИРЕКТОР на ТП на НОИ - ВАРНА, уведомен от предходното съдебно заседание, не изпраща представител.

                        Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

                                               О П Р Е Д Е Л И :

                        ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

                        Съдът докладва, че във връзка с указания до жалбоподателката да поиска по реда на чл. 192 от ГПК писмени доказателства, намиращи се у трето лице, от последната е депозирана молба, с която е поискано да се задължи „Политур 2016“ ЕООД да представи молба-декларация по чл. 51, ал. 1 и ал. 5 от КСО за изплащане на обезщетение при бременност и раждане за остатъка от 410 календарни дни. Молбата по чл. 192 от ГПК не е връчена до настоящия момент на „Политур 2016“ ЕООД след двукратното й изпращане на обявените в Търговския регистър адрес и съответно електронна поща. Независимо от последното, съдът намира, че не следва да се събира посоченото в молбата по чл. 192 от ГПК писмено доказателство, доколкото го намира за ирелевантно към настоящия спор. Следва в тази връзка да се има предвид, че предмет на проверка по настоящото дело не е акт, с който е отказано изплащане на парично обезщетение по чл. 50 от КСО, а акт, свързан със спиране на административното производство по отпускане на такова обезщетение.

                        Предвид горното, следва да се отмени определението от закрито заседание на 11.01.2021 г., с което на практика е уважено искането на жалбоподателката по реда на чл. 192 от ГПК и вместо него да се постанови друго, с което това искане да се остави без уважение. И доколкото страните не се явяват и не правят доказателствени искания за събиране на други доказателства, следва да се даде ход на делото по същество, доколкото съдът го намира за изяснено от фактическа страна и същото да се реши при събраните до момента доказателства.

                        Водим от горното, съдът

                                               О П Р Е Д Е Л И :

                        ОТМЕНЯ определението от закрито заседание на 11.01.2021 г., в което е уважено искането на жалбоподателката, обективирано в нарочна молба по реда на чл. 192 от ГПК.

                        ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ искането на жалбоподателката да се задължи „Политур 2016“ ЕООД, със седалище гр. С., къмпинг „К.“, да представи молба-декларация от 02.10.2019 г. по чл. 50, ал. 1 и ал. 5 от КСО.

                        ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

                        Съдът ще се произнесе с решение в законния срок.

                        Заседанието приключи в 10.05 часа.

            Протоколът се изготви на 11.02.2021 година.

 

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

 

Секретар: