П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 11.02.2021 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на единадесети февруари през две хиляди двадесет и първа година, в състав:

 

 

                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ:  ИВА БАЙНОВА

                                                               Членове:        

 

                                  

При участието на секретаря Дорета Атанасова

и  прокурора 

сложи за разглеждане адм. дело № 919 по описа за 2020 година

докладвано от съдия Ива Байнова

на именното повикване в 10.05 часа се явиха:

 

                        ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ „ЛЕО ЕКСПРЕС“ ЕООД, гр.Д., уведомен от предходното съдебно заседание, се представлява от адв. К., с приложено по делото пълномощно.

            ОТВЕТНИКЪТ ПО ЖАЛБАТА НАЧАЛНИК ОТДЕЛ „ОПЕРАТИВНИ ДЕЙНОСТИ“ – Пловдив при ЦУ на НАП, уведомен от предходното съдебно заседание, се представлява от юриск. Х., с пълномощно по делото.

                        Адв. К. – Да се даде ход на делото.

                        Юриск. Х. – Моля да се даде ход на делото.

                        Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

                                               О П Р Е Д Е Л И :

                        ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

                        Адв. К. - Уважаема госпожо Съдия, съгласно дадената ни възможност в предходното съдебно заседание заявявам, че поддържам жалбата. Правя изрично изявление, че не поддържам искането си допускане на гласни доказателства. Ще се ползвам само от обосновката, която съм изложила в жалбата и от приложените по делото писмени доказателства. Няма да соча други доказателства и нямам други доказателствени искания.

                        Юриск. Х. - Нямам доказателствени искания. Считам делото за изяснено от фактическа страна.

                        Съдът като взе предвид, че не се правят искания за събиране на други доказателства, счете делото за изяснено от фактическа страна, поради което

                                               О П Р Е Д Е Л И :

                        ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

                        Адв. К. – Моля уважаемия съд, като има предвид изложените като обосновка в обстоятелствената част на жалбата наши оплаквания срещу незаконосъобразността на издадената заповед с оглед наложената принудителна административна мярка, да постанови решение, с което да отмени процесната заповед, ведно с последиците от това. Основните оплаквания сме ги посочили, едно от което е във връзка с това редно ли е да накажат дружеството при положение, че имаме конкретен работник, който е нарушил една от нормите при разносна търговия, разнасяйки куриерските пратки. Вижда се, че работодателят е направил всичко необходимо, т.е. обучил и възложил на работниците как да си изпълняват служебните задължения и ако приемете това оплакване за обосновано, следва да отмените заповедта.

                        Второто ми оплакване е, че ако приемете, че нарушението е безспорно установено като факт и че жалбоподателят следва да понесе отговорността, имайки предвид вида на нарушението, да приемете, че не се налага и не е в обществен интерес да бъде затварян въобще този обект, а то няма и пряка връзка между обекта в Хасково и съответно мобилното работно място на конкретния куриер. Моля за Вашето решение в този смисъл.

                        Междувременно, казвам само за информация на съда, беше издадено наказателно постановление и ние сме си платили глобата. Нямам претенции за присъждане на разноски по делото.

                        Юриск. Х. – Уважаема госпожо Председател, моля да оставите жалбата без уважение и съответно да потвърдите атакуваната Заповед за налагане на ПАМ. Подробни съображения съм изложила в писмена защита, която представям за съда и за насрещната страна. Моля да ни присъдите разноски, съгласно представения списък. Поддържам също така становището, което сме представили заедно с административната преписка.

                        Съдът ще се произнесе с решение в законния срок.

                        Заседанието приключи в 10.10 часа.

            Протоколът се изготви на 11.02.2021 година.

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

 

Секретар: