П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 10.02.2021 г.

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на десети февруари две хиляди двадесет и първа година в състав:

 

                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ: ИВА БАЙНОВА

          ЧЛЕНОВЕ: ПАВЛИНА ГОСПОДИНОВА

         АНТОАНЕТА МИТРУШЕВА

                                                       

При участието на секретаря Светла Иванова

и прокурора Елеонора Иванова

сложи за разглеждане АНД (К) № 1071 по описа за 2020 г.

докладвано от Председателя

на именното повикване в 10:40 часа се явиха:

 

КАСАТОРЪТ Р.С.Д., редовно призована за днешното съдебно заседание, не се явява. Същата се представлява от адв. С., надлежно упълномощена с пълномощно представено по делото.

ОТВЕТНИКЪТ по касационната жалба РУ - ХАРМАНЛИ КЪМ ОД НА МВР - ХАСКОВО, редовно призовани за днешното съдебно заседание, не изпращат процесуален представител.

ЗА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА - ХАСКОВО, редовно призовани за днешното съдебно заседание, се явява прокурорът Иванова.

АДВ. С. – Моля за ход на делото.

ПРОКУРОРЪТ – Моля за ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, водим от което

                                               О П Р Е Д И Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

Докладва се касационната жалба срещу Решение №260016/12.10.2020г. постановено по АНД №222/2020г. по описа на РС - Харманли.

АДВ. С. – Поддържам касационната жалба.

ПРОКУРОРЪТ – Считам касационната жалба за неоснователна, а направеното в нея искане за неотносимо към настоящото производство.

Във връзка с направеното в касационната жалба доказателствено искане да бъде изискана справка от КАТ, относно обстоятелството: от кога жалбоподателката се води на отчет и има ли издадени спрямо нея наказателни постановления, съдът намира същото за неотносимо и недопустимо, тъй като предвид забраната по чл.220 от АПК, нови, фактически установявания в касационното производство, не следва да бъдат допускани. Поради което същото следва да бъде оставено без уважение.

Водим от горното, съдът

                                               О П Р Е Д Е Л И:

ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ направеното от процесуалния представител на жалбоподателката доказателствено искане да бъде изискана справка от КАТ при ОД на МВР - Хасково, относно обстоятелството-от кога жалбоподателката се води на отчет и има ли издадени спрямо нея наказателни постановления.

АДВ. С. – Няма да правя нови доказателствени искания.

ПРОКУРОРЪТ – Нямам други доказателствени искания.

Съдът като взе предвид, че страните не правят искания за събиране на други доказателства, счете делото за изяснено от фактическа и правна страна, поради което

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

АДВ. С. – Уважаеми административни съдии, моля да отмените първоинсанционния акт като неправилен и незаконосъобразен  по мотивите изложени в касационната жалба. Считам,  че в процеса са събрани достатъчно доказателства, че моята доверителка не е извършила деянието. По никакъв начин административно наказващият орган не е доказал, че към момента, фиксиран от него за извършено деяние, автомобилът е бил управляван от моята доверителка. Ден след съставянето на акта, отново по телефона тя е била извикана в полицията, за да подпише декларация, че тя е управлявала МПС-то. От разпита на свидетелите се установява едно меко казано гротескно връчване и съставяне на акт и наказателно постановление, без присъствието на актосъставител, уведомяване по телефона и други подробно изложени в жалбата. Ето защо, Ви моля да отмените първоинстанционния акт, да отмените наказателното постановление и да ми присъдите адвокатско възнаграждение.

ПРОКУРОРЪТ – Уважаеми административни съдии, предлагам да оставите в сила атакуваното решене на РС - Харманли като правилно и законосъобразно.

Съдът ще се произнесе с решение в законоустановения срок.

Заседанието приключи в 10:43 часа.

Протоколът се изготви на 10.02.2021 г.

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

 

Секретар: