П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 16.02.2021 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на шестнадесети февруари през две хиляди двадесет и първа година, в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: РОСИЦА ЧИРКАЛЕВА

 

При участието на секретаря Мария Койнова

и прокурора

сложи за разглеждане адм. дело № 737 по описа за 2020 година

докладвано от съдия Росица Чиркалева

на именното повикване в 10.45 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ В.Т.Д., уведомен от предходно съдебно заседание чрез процесуалния си представител адв. И., не се явява и не изпраща представител.

Съдът докладва: По делото постъпило становище от адв.И. – процесуален представител на жалбоподателя с вх.№1124/12.02.2021г. Със същото се преви искане, да се даде ход на делото в отсъствие на жалбоподателя и неговия процесуален представител, не се възразява по приемане на заключението по представената съдебно-графологична експертиза, както и липса на доказателствени искания. Предвид събраните по делото доказателства, се иска ход по същество и отмяна на оспорения акт. Претендира се и присъждане на разноски.

ОТВЕТНИКЪТ Началник сектор „ПП“ към ОДМВР - Хасково, редовно уведомен за днешното съдебно заседание, не се явява и не изпраща представител.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ В.М.М., редовно призован за днешното съдебно заседание, се явява лично.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се постъпило в срок заключение по назначената съдебно-графологична експертиза, представено с вх.№258/13.01.2021г. от вещото лице В.М.М..

Съдът пристъпи към снемане самоличността и изслушване на вещото лице.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ В.М.М. – снета самоличност. Предупреден за отговорността по чл.291 от НК. Представил съм заключение, което поддържам.

Съдът няма въпроси към вещото лице.

 

Съдът намира, изготвеното заключение за пълно и отговарящо на поставените му задачи, предвид което, намира, че следва да се приеме по делото заключението по назначената съдебно-графологична експертиза, представено с вх.№258/13.01.2021г. от вещото лице В.М.М., като на вещото лице следва да бъде изплатено възнаграждение в размер на 250 лева, съобразно внесения от жалбоподателя депозит и представената справка-декларация.

Водим от горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЕМА по делото заключението по назначената съдебно-графологична експертиза, представена от вещото лице М., като на същото СЕ ИЗПЛАТИ възнаграждение в размер на 250.00 лв., съобразно внесения от жалбоподателя депозит и представената справка-декларация. За сумата се издаде РКО, екземпляр от който е връчи на вещото лице в съдебно заседание.

Съдът освободи вещото лице от съдебната зала.

Като взе предвид, че от страните не се правят други доказателствени искания, съдът намери делото за изяснено от фактическа и правна страна, и

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

Съдът ще се произнесе с решение в законоустановения срок.

Заседанието приключи в 10.59 часа.

Протоколът се изготви на 16.02.2021г.

 

 

СЪДИЯ:

 

 

Секретар: