П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 17.02.2021 г.

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на седемнадесети февруари две хиляди двадесет и първа година в състав:

 

                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ: ВАСИЛКА ЖЕЛЕВА

          ЧЛЕНОВЕ: ЦВЕТОМИРА ДИМИТРОВА

         АНТОАНЕТА МИТРУШЕВА

                                                       

При участието на секретаря Ангелина Латунова

и прокурора Валентина Радева-Ранчева

сложи за разглеждане АНД (К) № 1125 по описа за 2020 г.

докладвано от Председателя

на именното повикване в 10:00 часа се явиха:

 

КАСАТОРЪТ ДИРЕКЦИЯ „ИНСПЕКЦИЯ ПО ТРУДА“ ХАСКОВО, редовно призовани за днешното съдебно заседание, се представляват от гл. юрк. К.Г., надлежно упълномощена с представено в днешното съдебно заседание пълномощно.

ОТВЕТНИКЪТ по касационната жалба И.А., редовно призован за днешното съдебно заседание, не се явява и не изпраща представител.

От пълномощника на ответника по касацията – адв. Д.С., са постъпили писмени бележки под вх.№ 618/26.01.2021 г. Същият моли да бъде даден ход на делото, моли за потвърждаване на обжалваното решение и излага становище по същество. Претендира разноски, като представя списък на разноските, договор за правна защита и съдействие и пълномощно за процесуално представителство.

ЗА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – ХАСКОВО, редовно призовани за днешното съдебно заседание, се явява прокурорът Валентина Радева-Ранчева.

Юрк. Г. – Моля за ход на делото.

ПРОКУРОРЪТ – Няма процесуални пречки за даване ход на делото.

Съдът намира, че не са на лице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

                                               О П Р Е Д И Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се касационната жалба. Към същата са приложени писмени доказателства – Наказателно постановление от 17.01.2020 г., Решение №40/06.03.2020г. по АНД №80/2020 г. по описа на Районен съд – Свиленград, със заверка за влязъл в сила съдебен акт.

Юрк. Г. – Поддържаме касационната жалба. Нямам искания за събиране на други доказателства и няма да соча нови такива. Приложили сме решението, с което дружеството „Атина транс“ ЕООД е санкционирано, че е наело без право на достъп до пазара на труда лицето И.А., и съответно наказателното постановление е изменено в частта на наложената санкция.

 ПРОКУРОРЪТ – Нямам доказателствени искания. Така представените писмени доказателства да се приложат за сведение.

Съдът намира, че следва да приеме като писмени доказателства по делото представените с касационната жалба наказателно постановление и съдебно решение, доколкото с оглед твърденията на пълномощника на касатора, същите са относими към касационните основания, и като взе предвид, че страните не правят искания за събиране на други доказателства, намира, че делото е изяснено от фактическа и правна страна, поради което следва да бъде даден ход по същество.

Водим от горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

ПРИЕМА като доказателство по делото: Наказателно постановление №26-000959 от 17.01.2020 г.; Решение №40/06.03.2020 г. по АНД №80/2020 г. по описа на Районен съд – Свиленград, със заверка за влязъл в сила съдебен акт.

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

Юрк. Г. – Уважаеми административни Съдии, считам решението на Районен съд – Свиленград за неправилно и незаконосъобразно. Подробни съображения за това сме изложили в касационната жалба, подадена пред Вас, като моля да уважите същата по така изложените съображения, и да постановите съдебен акт, с който да отмените решението, и да потвърдите по същество наказателното постановление, издадено от Директора на дирекция „Инспекция по труда“ – Хасково.

Моля в полза на дирекцията да бъдат присъдени разноски за юрисконсулт. В случай, че решите да оставите решението в сила, моля присъдените разноски в полза на ответника да бъдат в минимален размер.

ПРОКУРОРЪТ – Уважаеми административни Съдии, намирам решението на Районен съд – Свиленград за правилно, а жалбата – за неоснователна.

Съдът ще се произнесе с решение в законоустановения срок.

Заседанието приключи в 10:07 часа.

Протоколът се изготви на 17.02.2021 г.

 

 

 ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

 

Секретар: