П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 24.02.2021 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на двадесет и четвърти февруари през две хиляди двадесет и първа година, в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ИВА БАЙНОВА

Членове: ПЕНКА КОСТОВА

РОСИЦА ЧИРКАЛЕВА

 

При участието на секретаря Мария Койнова

и прокурора

сложи за разглеждане адм. дело № 402 по описа за 2020 година

докладвано от член - съдия Пенка Костова

на именното повикване в 11:00 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ П.Б.Д., редовно уведомена от предходно съдебно заседание чрез пълномощника си адв. Ц., не се явява и не изпраща представител.

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ „ПАН“ ЕООД – гр. ХАСКОВО, редовно уведомени от предходно съдебно заседание чрез пълномощника си адв. Ц., не изпращат представител.

 ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ ЕТ „НАР – М. Р.“ – ХАСКОВО, редовно уведомен от предходно съдебно заседание чрез пълномощника си адв. Ц., не изпращат представител.

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ „НАР“ ООД – ХАСКОВО, редовно уведомен от предходно съдебно заседание чрез пълномощника си адв. Ц., не изпращат представител.

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ ЕТ „БИС – А. С.“ – ХАСКОВО, редовно уведомен от предходно съдебно заседание чрез пълномощника си адв. Ц., не изпращат представител.

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ „КАМИ - 64“ ООД – гр. ХАСКОВО, редовно уведомени от предходно съдебно заседание чрез пълномощника си адв. Ц., не изпращат представител.

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ „ТЕХНОМАТКОМЕРС“ ООД – гр. ХАСКОВО, редовно уведомени от предходно съдебно заседание чрез пълномощника си адв. Ц., не изпращат представител.

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ „ТРИПЪЛ ММ“ ЕООД – гр. ХАСКОВО, редовно уведомени от предходно съдебно заседание чрез пълномощника си адв. Ц., не изпращат представител.

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Н.Г.Д., редовно уведомен от предходно съдебно заседание чрез пълномощника си адв. Ц., не изпраща представител.

СЪДЪТ докладва: От пълномощника на същите – адв. Ц. е постъпила молба вх.№1311/19.02.2021 г., в която моли делото да се отложи за друга дата, поради невъзможността му за явяване в днешното съдебна заседание по здравословни причини, а именно постъпване в болница. Също така се моли, разпита на свидетелите да бъде отложен за следващото съдебно заседание.

Присъединените на страната на оспорващите, както следва :

АДВОКАТСКА КОЛЕГИЯ – ХАСКОВО, редовно уведомени от предходно съдебно заседание, се представляват от Председателя на колегията, адв. М. Г..

„НД ФЛИНТ“ ЕООД – гр. ХАСКОВО ЧРЕЗ ПРЕДСТАВЛЯВАЩ Н.Г.Д., редовно уведомен от предходно съдебно заседание, се представляват от адв. Б.Д., надлежно упълномощена с пълномощно, приложено по делото.

ЕТ „ДЕА - КОМЕРС – П.С.“*** ЧРЕЗ ПРЕДСТАВЛЯВАЩ П.Х.С., редовно уведомен от предходно съдебно заседание, се представлява от адв. Б.Д., надлежно упълномощена с пълномощно по делото.

ОТВЕТНИКЪТ по жалбата ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – ХАСКОВО, редовно уведомени от предходно съдебно заседание, се представляват от адв. Т. С., надлежно упълномощена с пълномощно по делото.

Присъединилия се на страната на ответника КМЕТ НА ОБЩИНА ХАСКОВО, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, се представлява от гл. юрк. А. Д., надлежно упълномощен с пълномощно представено днес.

СВИДЕТЕЛЯТ К.Г.Т., редовно призован за днешното съдебно заседание, се явява лично.

СВИДЕТЕЛЯТ Г.К.П., редовно призован за днешното съдебно заседание, се явява лично.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ Д.Г.К., редовно призована за днешното съдебно заседание, се явява лично.

СЪДЪТ докладва: От вещото лице К. е постъпила молба вх.№1253/18.02.2021г., с която се моли да бъде даден допълнителен срок, в който да изготви и представи заключението си.

Адв. Г. – Госпожо Председател, с оглед постъпилата молба от колегата Ц., че е в невъзможност да се яви в днешното съдебно заседание, поради здравословни проблеми, то моля да не давате ход на делото.

Допуснатите до разпит свидетели са по негово искане. Експертизата за днешно съдебно заседание не е готова и няма процесуални действия, които да налагат даване ход на делото. Считам, че поради обективните здравословни проблеми адв. Ц. не се е запознал с доказателствата по делото и давайки ход на делото днес, ние ще го лишим от възможност, евентуално да заяви становище по тези доказателства, да оспори документи, съдържащи се в преписката и с оглед на това, моля във връзка с осъществяване правото на защита на голяма част от жалбоподателите, да не давате ход на делото и да го отложите за друга дата за процесуални действия.

Адв. Д. – Уважаеми административни съдии, моля да не давате ход на делото и отсрочите същото за друга дата.

Доводите ми за това са следните: Постъпила е молба от вещото лице, което счита, че не може да изготви заключение по назначената експертиза в срок, поради липса на доказателства, както и постъпилата молба от адв. Ц., който моли за отлагане на делото и сочи здравословни причини.

Считам, че с оглед процесуална икономия, делото следва да се отложи, тъй като част от действията, които биха били извършени днес ще се преповторят в следващото съдебно заседание. Наред с това, представен е пакет с  документи, по които становище не бих могла да взема в днешното съдебно заседание, при ход на делото, тъй като от тези документи не получихме препис, а делото беше у вещото лице и не можахме да се запознаем с тях своевременно. Нямах възможност да се запозная и на този етап не мога да взема становище. Дори и да бъде даден ход на делото, ще искам възможност да се запозная с доказателствата. Ето защо, считам, че не следва да се дава ход на делото в днешното съдебно заседание.

Адв. С. – Уважаеми административни съдии, аз считам, че няма процесуални пречки за даване ход на делото, но с оглед направените изявления от страна на жалбоподателите и един от техните процесуални представители, считам, че ход на делото не следва да бъде даден.

Гл. юрк. Д. – Моля да не бъде даван ход на делото.

Съдът, като взе предвид, че от пълномощника на голяма част от жалбоподателите адв. Ц. е постъпила молба, в която сочи уважителни причини за неявяването му в днешно съдебно заседание, както и че от вещото лице е постъпила молба за предоставяне на допълнителен срок за изготвяне на заключение по назначената съдебно-икономическа експертиза, и като се съобрази със становищата на страните, изразено в днешното съдебно заседание, намира, че ход на делото в днешно съдебно заседание не следва да бъде даден. Същото следва да се отложи за друга дата, като се даде възможност на вещото лице да изготви и представи заключението си по делото за следващото съдебно заседание. Следва също да се даде възможност на адв. Ц. да участва, наред с останалите страни, при разпита на допуснатите по делото свидетели, поради което последните следва да се разпитат в следващото съдебно заседание.

Водим от горното, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на вещото лице К. да изготви и представи заключението си по назначената съдебно-икономическа експертиза, за следващото съдебно заседание.

ОТЛАГА РАЗПИТА на свидетелите К.Г.Т. и Г.К.П. за следващото съдебно заседание.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 14.04.2021 г. от 11:00 часа, за които дата и час страните, вещото лице и свидетелите да се считат уведомени.

Заседанието приключи в 11:17 часа.

Протоколът се изготви на 24.02.2021 г.

 

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

 

Секретар: