П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 23.02.2021 г.

 

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на двадесет и трети февруари две хиляди двадесет и първа година в състав:

 

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: Цветомира Димитрова

                                                       

При участието на секретаря Йорданка Попова ………….…………..…

и прокурора ………………….……………………………………………….

сложи за разглеждане  адм.  дело № 148 по описа за 2021 г. … ………..

докладвано от съдия Цветомира Димитрова ………………………....…

на именното повикване в 09:50 часа се явиха:…………………………..

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ А.Б.Р., редовно призован, не се явява. Същият се представлява от адв. И.С.К., назначен за негов процесуален представител с разпореждане на съда от 09.02.2021 г. във връзка с допуснатата по делото равна помощ.

ОТВЕТНИКЪТ Интервюиращ орган при Държавната агенция за бежанците (С. Н.), редовно призован за днешното съдебно заседание, се представлява от юрк.М. Х., надлежно упълномощена с пълномощно, представено в днешното съдебно заседание.  

Адв. К.  – Да се даде ход на делото.

Юрк. Х. – Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се жалбата.

Адв.К. – Поддържам жалбата. Моля да се приеме административната преписка. Нямам други искания.

Юрк. Х. – Считам жалбата за неоснователна. Моля да  приемете в цялост изпратената административна преписка, както и да приемете докладна записка за напуснали РПЦ – Харманли с вх.№238/10.02.2021 г. Относно справка за държава по произход няма да соча, тъй като интервюиращият орган е използвал последната актуална за държавата по произход на жалбоподателя и няма изменение в актуалната икономическа и политическа обстановка.

Адв.К. – Да се приеме докладната записка.

Съдът намира, че за изясняване на делото от фактическа страна ще следва да приеме като писмени доказателства по делото документите, съдържащи се в административната преписка и днес представената докладна записка от процесуалния представител на ответника, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЕМА като доказателство по делото: документите, съдържащи се в административната преписка, постъпила в съда с писмо вх.№ 747/01.02.2021 г. – от лист 7 до лист 51 от делото.; докладна записка с вх.№238/10.02.2021 г. на РПЦ – Харманли при ДАБ.

Адв. К. – Нямам други доказателствени искания. Считам делото за изяснено от фактическа страна и моля да се приключи.

Юрк. Х. – Нямам доказателствени искания. Считам делото за изяснено от фактическа страна и моля да се приключи.

Съдът като взе предвид, че страните не правят други искания за събиране на доказателства, намира делото за изяснено от фактическа страна, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

Адв. К. – Уважаема госпожо съдия, поддържам жалбата. Смятам мотивите в нея за правилни. Няма да представям нови доказателства, нямам нови искания. Моля да вземете предвид всички мотиви, които са изложени от жалбоподателя и да отхвърлите решението.

Юрк. Х. – Уважаема госпожо административен съдия, моля да отхвърлите жалбата на А.Б.Р., гражданин на Мароко, срещу решението на интервюиращия орган като неоснователна и недоказана. Считам, че решението е правилно, законосъобразно и съобразено с материалния закон. Подробности съм изложила в писмени бележки, които моля да имате предвид при постановяване на Вашето решение.

Съдът ще се произнесе с решение в законния срок.

Заседанието приключи в 09:55 часа.

Протоколът се изготви на 23.02.2021 г.

 

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

 

Секретар: