П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 25.02.2021 г.

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на двадесет и пети февруари две хиляди двадесет и първа година в състав:

 

Съдия: Павлина Господинова

 

При участието на секретаря Светла Иванова

и прокурора

сложи за разглеждане адм. дело № 6 по описа за 2021 г.

докладвано от съдията

на именното повикване в 10.00 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ А.П.М., нередовно призован за днешното съдебно заседание, не се явява. В съдебно заседание се представлява от адв. Т.. Призовката до жалбоподателя е изпратена на електронен адрес на адв. Т., който не е посочен изрично от него или от жалбоподателя.

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Д. Д.М., нередовно призована за днешното съдебно заседание, не се явява. В съдебно заседание за нея се явява адв. Т., с призовка изпратена на електронна поща на същия, която не е посочена изрично от страната или от процесуалния представител на жалбоподателката.

ОТВЕТНИКЪТ КМЕТ НА ОБЩИНА СВИЛЕНГРАД, редовно призован за днешното съдебно заседание, не изпраща процесуален представител.

ВЕЩО ЛИЦЕ А.Р.Ж., редовно призована не се явява. Същата не е представила заключение по назначената експертиза в срок.

Съдът докладва:

На 20.01.2021г. е постъпило писмено становище от ответната страна, в което излагат съображения по същество, ведно с пълномощно за процесуално представителство.

На 16.02.2021г. е постъпила молба от ответната страна, в която представят допълнителни доказателства.  

На 23.02.2021г. е постъпила молба от назначеното вещото лице Ж., в която сочи, че не е могла да изработи заключение по назначената експертиза. Излага като съображения усложнената епидемиологична обстановка и моли за удължаване срока за изготвяне на съдебнооценителната експертиза.

На 24.02.2021г. е постъпила молба от процесуалния представител на ответната страна юрк. К.-М., в която излага съображения по същество.

Адв. Т. – С оглед на това, че съм нередовно призован и това, че предметът на жалбата е размерът на обезщетението и няма изготвена експертиза, както и предвид докладваните от Вас постъпили молби и допълнителни писмени документи, считам, че ход на делото не следва да бъде даден. Моля същото да бъде отложено за друга дата. Изрично заявявам, да бъде записан електронният ми адрес, на който да получавам материалите по делото.

С оглед установеното нередовно призоваване на жалбоподателите и предвид изложеното от процесуалния им представител адв. Т., съдът намира, че ход на делото в днешното съдебно заседание не следва да бъде даден. Наред с това, като се имат предвид ускорените срокове за насрочване и разглеждане на настоящото производство, които до настоящия момент не са спазени, както и като се има предвид, че вещото лице не е представило заключение до настоящия момент, съдът намира, че на вещото лице следва да бъде указано да представи заключение в срока, който е посочен в чл.27 от ЗОС, като при неспазване на този срок, същото ще бъде заменено. С оглед на изложеното съдът

О П Р Е Д Е Л И :

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

УКАЗВА на вещото лице да представи заключение по назначената съдебнооценителна експертиза в срока, който е посочен в чл.27 от ЗОС, като указва, че при неспазване на този срок, същото ще бъде заменено.

ОТЛАГА И НАСРОЧВА делото за 05.03.2021г. от 10.40 часа, за която дата и час страните да се считат за уведомени.

Заседанието приключи в 10.09 часа.

Протоколът се изготви на 25.02.2021г.

 

 

 

Съдия:

 

 

 

Секретар: