П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 25.02.2021 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на двадесет и пети февруари през две хиляди и двадесет и първа година, в състав:

 

                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ:  ИВА БАЙНОВА

                                                               Членове:        

 

                                  

При участието на секретаря Дорета Атанасова

и  прокурора

сложи за разглеждане адм. дело № 127 по описа за 2021 година

докладвано от съдия Ива Байнова

на именното повикване в 10.30 часа се явиха:

 

                        ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Ф.И.Д., редовно призован, не се явява.

                        От пълномощника на същия -  адв. Л.Ф., е постъпила молба, в която моли да се даде ход на делото. Заявява, че поддържа жалбата, моли да се отмени оспореното решение и преписката да се върне за ново разглеждане.   

                        ОТВЕТНИКЪТ ПО ЖАЛБАТА ИНТЕРВЮИРАЩ ОРГАН при РПЦ към ДАБ - МС (Г.М.), редовно призован, се представлява от старши юрисконсулт Х., надлежно упълномощена.

                        По хода на делото:

                        Юриск. Х. – Моля за ход на делото.

                        Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

                                               О П Р Е Д Е Л И :

                        ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

                        Докладва се жалбата, насочена срещу решение на интервюиращ орган на ДАБ, с което е приета като явно неоснователна молбата на жалбоподателя за предоставяне на закрила.

                        Юриск. Х. – Уважаема госпожо Съдия, считам жалбата за неоснователна. Моля да приемете в цялост изпратената административна преписка, както и да приемете справка на Дирекция „Международна дейност“ относно общото положение в И. и положението на ***ите в И. с вх. № МД-58/29.01.2021 г. и отново справка на Дирекция „Международна дейност“ относно състоянието на сигурност в гр. Д., откъдето е жалбоподателя, с вх. № МД-71/05.02.2021 г.   

                        Съдът намира, че следва да приеме като доказателства документите съдържащи се в изпратената административна преписка по издаване на оспореното решение, както и днес представените от пълномощника на ответника два броя справки на Дирекция „Международна дейност“ към ДАБ, водим от което

                                               О П Р Е Д Е Л И :

                        ПРИЕМА като доказателства по делото заверено копие от документи, съставляващи пълната административна преписка по издаване на оспореното решение, изпратени с придружително писмо рег. № УП-16530/26.01.2021 г. под опис от 28 пункта, както представените в днешното съдебно заседание от пълномощника на ответника заверени копия от справка на Дирекция „Международна дейност“ относно общото положение в И. и положението на ***ите в И. с вх. № МД-58/29.01.2021 г. и справка на Дирекция „Международна дейност“ относно състоянието на сигурността в гр. Д., Р. И. с вх. № МД-71/05.02.2021 г.

                        Юриск. Х. - Нямам други доказателствени искания. Считам делото за изяснено от фактическа страна и моля за ход по същество.

                        Съдът като взе предвид, че не се правят искания за събиране на други доказателства, счете делото за изяснено от фактическа страна, поради което

                                               О П Р Е Д Е Л И :

                        ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

                        Юриск. Х. – Уважаема госпожо административен Съдия, моля да отхвърлите жалбата на Ф.И.Д., гражданин на И., срещу решението на интервюиращия орган при ДАБ, като неоснователна и недоказана. Считам, че решението е правилно, законосъобразно и съобразено с материалния закон.

                        За информация на съда само ще кажа, че братът на жалбоподателя има образувано дело, а именно адм. дело № 129/2021 г. по описа на АдмС - Хасково и от 24.02.2021 г. има решение, с което е жалбата му е отхвърлена. По подадените жалби от родителите на жалбоподателя все още няма решения на Административен съд – Хасково по адм. дела с №№ 130 и 128 по описа за 2021 г.

                        Подробности съм изложила в писмени бележки, които Ви представям и моля да имате предвид при постановяване на Вашето решение.

                        Съдът ще се произнесе с решение в законния срок.

                        Заседанието приключи в 10.33 часа.

                        Протоколът се изготви на 25.02.2021 година.

 

 

 

 

                                                                                              СЪДИЯ: 

 

 

 

 

                                                                                              Секретар: