П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 02.03.2021 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на втори март през две хиляди двадесет и първа година, в състав:

 

                                                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ: РОСИЦА ЧИРКАЛЕВА

                                  

При участието на секретаря Мария Койнова

и прокурора

сложи за разглеждане адм. дело № 35 по описа за 2021 година

докладвано от съдия Росица Чиркалева

на именното повикване в 09.45 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ М.Д.М. призован за днешното съдебно заседание чрез адв. А.Г., не се явява и не се представлява.

Съдът докладва: По делото постъпила молба вх.№1521/02.03.2021г. от адв. Г., в която се моли, ход на делото да бъде даден в негово отсъствие и в отсъствието на жалбоподателя. Заявява се че поддържат подадената срещу Заповед за налагане на ПАМ №20-0271-000496/25.12.2020г. - жалба. Не се възразява срещу приемане на писмените доказателства, представени от наказващия орган. Прави се доказателствено искане, от РУ – Харманли да се изиска справка, от която да е видно, дали въз основа на АУАН №874187 е издадено НП и дали същото е влязло в сила. Излагат се аргументи по съществото на спора и се представя списък на разноските.

ОТВЕТНИКЪТ младши автоконтрольор при РУ Харманли към ОДМВР-Хасково /П. Ка./, редовно призован за днешното съдебно заседание, не се явява и не изпраща представител.

Съдът намира, че е налице процесуална пречка за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, доколкото констатира липсата на приложено към жалбата адвокатско пълномощно, въпреки направеното в същата посочване, че такова се прилага към жалбата. Доколкото последната е подадена именно чрез адв. Г., за който липсват доказателства за наличието на представителна власт да подаде от името на М.Д.М. жалба, против Заповед за налагане на ПАМ №20-0271-000496/25.12.2020г. на младши автоконтрольор при РУ Харманли към ОДМВР-Хасково /П. К./, съдът намира жалбата за нередовна, подадена от лице без представителна власт, предвид което същата следва да бъде оставена без движение, а на жалбоподателя да се укаже, да представи в 7-дневен срок от съобщението, доказателства за наличието на представителна власт на адв.Г. да подаде жалба срещу процесния акт или да приподпише подадената от същия жалба.

Водим от горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Оставя без движение жалбата.

УКАЗВА на жалбоподателя, в 7-дневен срок от съобщението да представи доказателство, за надлежна представителна власт на адв.Г. да подаде от негово име жалба срещу Заповед за налагане на ПАМ №20-0271-000496/25.12.2020г. на младши автоконтрольор при РУ Харманли към ОДМВР-Хасково, или да приподпише подадената от адвоката жалба срещу същия акт.

Указва на жалбоподателя, че при неизпълнение на дадените от съда указания, за отстраняване нередовности по депозираната пред съда жалба, същата ще бъде оставена без разглеждане.

Делото да се докладва на съдията-докладчик, след отстраняване на нередовностите или изтичане на предоставения за това срок.

Заседанието приключи в 09.59 часа.

Протоколът се изготви на 02.03.2021г.

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

Секретар: